Τα παιδιά του Κέντρου Ορίζοντες στην βιβλιοθήκη Αγγελική Βαρελλά


Από το 1992, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε η 3η  Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities).

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στα πλαίσια λοιπόν της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, τα παιδιά του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» με τη συνοδεία των υπευθύνων του Κέντρου κ.κ. Ζωή Εξάρχου και Ηλία Τσουμάνη, επισκέφτηκαν την παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική ΒΑρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Εκεί η εκπαιδευτικός Ντίνα Βλαχούτα και ο βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου παρουσίασαν στα παιδιά το πρόγραμμα «Χριστούγεννα στον Κόσμο», με ήθη , έθιμα, παραδόσεις και μουσική των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιά και των Φώτων, από πολλές χώρες του κόσμου. Διάβασαν στα παιδιά όμορφα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και στη συνέχεια και με τη βοήθεια των παιδιών έφτιαξαν όμορφες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Τα παιδιά και οι υπεύθυνοι του Θεοδωρίδειου κέντρου «Ορίζοντες» έφυγαν χαμογελαστοί και ικανοποιημένοι από την παιδική βιβλιοθήκη, αφού πριν οι υπεύθυνοι των παιδικών βιβλιοθηκών τους κέρασαν κι από έναν σοκολατένιο τάρανδο!!!

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την ΚΑΠ 2014-2020 στην Ιτέα
Επόμενο άρθρο Τιμούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ και τον Νικ. Πλαστήρα