Τα τοπικά προϊόντα σε πρώτο πλάνο


Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την Κυριακή 29    Μαρτίου 2015 την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς με τίτλο «Επισκέπτομαι τις γεύσεις του τόπου μου», η οποία αποτελεί μέρος του 7ημέρου «Επισκέπτομαι την πόλη μου» η οποία εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή της Μεσογειακής Διατροφής  μέσα από συνταγές, γεύσεις και προϊόντα που παραδοσιακά παράγονται στην περιοχή της Καρδίτσας.

Πριν την έναρξη της παρουσίασης και της γευσιγνωσίας απεύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ.Τσιάκος, ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ κ.Παπαλός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Δικτύου Τροφίμων και Ποτών κ. Διδάγγελος, η Γραμματέας του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών κ.Κατσή και ο κ. Γιάνκας της εταιρείας bonus event catering που είχε αναλάβει και τα φαγητά της εκδήλωσης. Ακόμα παρέστη η Περιφερειακή Σύμβουλος με αρμοδιότητα σε θέματα τουρισμού κ. Κόκκαλη και άλλοι αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τη παρουσίαση παραδοσιακών νηστίσιμων συνταγών (ρεβυθοκεφτέδες, σαλάτα οσπρίων πίτες κ.λ.π) τα οποία μαγειρεύτηκαν από το σεφ κ. Σπύρο Γιάνκα,.Επίσης η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση προϊόντων των τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών ενώ η χορωδία του Κ.Ι.Λ.Ε «Ο Απόλλων» και η ορχήστρα παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια.

Οι επιχειρήσεις που πήραν μέρος στην έκθεση ήταν η αλλαντοποιία Καρδίτσας Τσιανάβας,  το «κτήμα Ελίκη»με τα εκλεκτά προϊόντα γης, η Αμπελουργική-Οινοποιητική «Φίλια γη», η «Μελισσοκομική Ελλάς», ο Α.Σ. Οσπρίων και Προϊόντων Διατροφής, η «Χοιροπάλ ΕΠΕ», τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας «Ηλιογέννημα» και το εργαστήριο παραδοσιακών λουκουμιών και βανίλιας Λαγός Γεώργιος.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς. Η εκδήλωση εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μαζί με άλλες 19 Αναπτυξιακές Εταιρίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπου υλοποιούνται προγράμματα LEADER.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 20 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής επενδυτικών προτάσεων (επεξεργασία,μεταποίηση,τυποποίηση) στα πλαίσια της 5ης πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος LEADER της ΑΝΚΑ ΑΕ.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για το ρόλο της γυναίκας στον Δημοκρατικό Στρατό
Επόμενο άρθρο Λήξη για το Φεστιβάλ Θεάτρου της Καρδίτσας – Απονεμήθηκαν τα βραβεία