Ειδήσεις

Τα ψεύδη, οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση των δημοτών στο κατακόρυφο από τη Διοίοκηση της ΔΕΥΑΚ


Έκπληξη, οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των δημοτών μας μετά το απαντητικό δημοσίευμα του Δ/ντου της ΔΕΥΑΚ για τα θέματα που προέκυψαν στην Τ.Κ. Καστανιάς από τις βλάβες που υπέστη το διυλιστήριο και τις ελλείψεις νερού.
Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε ότι:
1ον. Είναι προφανές ότι τα γραφόμενα από τον κο Δ/ντη έχουν την έγκριση – ανδεν γράφτηκαν κατ’ εντολή – της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ κ.κ. Αλεξάκου – Δημακόπουλου, Προέδρου και Αντιπροέδρου αντίστοιχα.
2ον. Οι ισχυρισμοί ότι όλοι οι ηλεκτρικοί πίνακες και οι εξοπλισμοί των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου επισκευάστηκαν με σύγχρονα υλικά και αυτοματισμούς και ότι λειτουργούσαν απρόσκοπτα χωρίς χειροκίνητους χειρισμούς και ανθρώπινη παρέμβαση, κατά γενική ομολογία, δεν ευσταθούν:
-Διότι αν όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια, ας μας πουν επιτέλους ποιοι ευθύνονται για τις βλάβες που υπέστησαν οι υποβρύχιες αντλίες του διυλιστηρίου. Μήπως ευθύνονται ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ. Καστανιάς που ανέδειξαν το πρόβλημα μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε.(;) ή μήπως η κακή συντήρηση και η υπέρ το δέον νυχθημερόν λειτουργία των υποβρύχιων αντλιών;
3ον. Γιατί για την αλλαγή του υλικού των φίλτρων και τους ελαιοχρωματισμούς των διαφόρων εξαρτημάτων αυτών λόγω σκουριάς δεν αναφέρει τίποτα ο κος Δ/ντής;
4ον. Γιατί για τα φλοτέρ που ΔΕΝ έχουν τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού να χύνονται στις ρεματιές από τις υπερχειλίσεις των υδραγωγείων και για την άσκοπη υπερκατανάλωση ρεύματος από την ακατάπαυστη λειτουργία των υποβρύχιων αντλιών (με διπλάσιες έως τριπλάσιες πέραν του κανονικού ώρες λειτουργίας) δεν μιλάει καθόλου ο κ. Δ/ντης?
5ον. Για τις τεράστιες ελλείψεις νερού που παρατηρήθηκαν, για τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για την ταλαιπωρία των κατοίκων, έχει να μας πει κάτι ο κος Δ/ντής;
6ον. Θα πρέπει πάντως, η ηγεσία της ΔΕΥΑΚ να είναι πολύ προσεκτική στις εκφράσεις και τοποθετήσεις της δια μέσου των ΜΜΕ, γιατί εάν εσείς κύριοι επιδιώκετε να παίξετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των καθημερινών προβλημάτων του λαού για να φανείτε αρεστοί στον κομματικό και ιδεολογικό σας χώρο, εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε, πορευτείτε μόνοι σας. Μικροπολιτική σε θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών μας εμείς δεν κάνουμε. Είμαστε εντελώς αντίθετοι στην εκ του πονηρού αυτή σας απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση.
7ον. Την αδυναμία και την ανικανότητα τη δική σας να εκδώσετε τους λογαριασμούς ύδρευσης του 2016 του χωριού μας, μην προσπαθείτε με πλάγιους τρόπους και παραποίηση της αλήθειας να την μετατρέψετε σε ρήξη μεταξύ των καταναλωτών του χωριού μας και των υπολοίπων δημοτών του Δήμου Καρδίτσας.Χωρίς να υπάρχει ένταλμα πληρωμής με ποιον τρόπο να πληρώσουν ακριβώς οι δημότες; Η δημοσιοποίηση και μόνο του γεγονότος αυτού για το οποίο ευθύνεστε αποκλειστικά εσείς και μόνο εσείς, αλλά και η προσβολή των κατοίκων δια μέσω του τύπου, αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την ηγεσία της ΔΕΥΑΚ!!!
8ον. Τώρα, σε ποιους θα πρέπει να καταλογισθεί το τίμημα των ζημιών, τόσο των υποβρυχίων αντλιών όσο και του ρεύματος, θα πρέπει να προβληματίσει τον κάθε καλοπροαίρετο δημότη του Δήμου μας που παρακολουθεί την διαμάχη μας αυτή. Στην ηγεσία και τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΚ που είχαν τον πλήρη έλεγχο διαχείρισης και συντήρησης του διυλιστηρίου ή στον απλό καταναλωτή του χωριούπου δεν είχε καμιά σχέση με το αντικείμενο; Οψόμεθα…
9ον. Εάν πάντως είχαν εισακουστεί οι εκκλήσεις μας να τοποθετηθούν τα απαιτούμενα ΦΛΟΤΕΡ στις υδατοδεξαμενές του χωριού, θα είχαν αποφευχθεί και οι βλάβες των υποβρυχίων αντλιών (κόστος χιλιάδων ευρώ) και θα είχαμε τεράστιο οικονομικό όφελος, καθώς θα είχαμε περιορίσει την κατανάλωση χιλιάδων κιλοβατώρων ρεύματος στο ελάχιστο.
10ον.Εάν κάποιος αστειεύεται και πολύ περισσότερο ψεύδεται για τον καθαρισμό των υδραγωγείων και των υδρομαστεύσεων της Τοπικής Κοινότητας Καστανιάς και των οικισμών αυτής δεν είμαι ούτε εγώ ούτε τα μέλη του τοπικού μας συμβουλίου αλλά ΕΣΕΙΣ κ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ της ΔΕΥΑΚ και αυτοί οι οποίοι σας παραπληροφορούν.Διότι τα οκτώ (8) από τα δέκα (10) υδραγωγεία και οι είκοσι (20) από τις είκοσι πέντε (25) περίπου υδρομαστεύσεις παραμένουν μέχρι στιγμής ακαθάριστα. Για του λόγου δε το αληθές σας προκαλούμε τόσο εσάς όσο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να προσέλθετε για να τα δείτε και να διαπιστώσετε από μόνοι σας, ποιος ψεύδεται και ποιος λέει αλήθεια.
Τώρα, εάν κάποια από τα υπηρεσιακά στελέχη σας παραπληροφορούν και σας εκθέτουν δίδοντας σας λάθος στοιχεία, δεν σας φταίει ο πρόεδρος της Τ.Κ Καστανιάς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου αλλά τα δικά σας στελέχη. Τον περασμένο Απρίλιο το μόνο που καθαρίστηκε από την ΔΕΥΑΚ ήταν οι δεξαμενές του διυλιστηρίου και τίποτα περισσότερο.
11ον. Μετά την κοινοποίηση προς εσάς του Υπ.αρίθμ 4138/15/03/2016 εγγράφου, με το οποίο σας γνωστοποιούσαμε λεπτομερώς τα προβλήματα ύδρευσης που έχριζαν άμεσης επίλυσης, εσείς με καλέσατε για να τα ιεραρχήσουμε και να βάλουμε σε άμεση προτεραιότητα τα άκρως επείγοντα. Στη συζήτηση την οποία πραγματοποιήσαμε, μου αναφέρατε ότι η υπηρεσία λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να αναλάβει τον καθαρισμό όλων των υδραγωγείων και των υδρομαστεύσεων. Κατά συνέπεια, μου δώσατε ΕΣΕΙΣ την ΕΝΤΟΛΗ να κάνω προφορική έρευνα εργασίας στους κατοίκους του χωριού, εάν κάποιοι από αυτούς,που γνωρίζουν πού βρίσκονται οι πηγές και τα υδραγωγεία,θα επιθυμούσαννα αναλάβουντις εργασίες καθαρισμού αυτών, αρκεί όμως να προσκομίσουν δελτίο παροχής υπηρεσιών (τιμολόγιο). Πράγματι βρέθηκαν δύο άτομα του χωριού να αναλάβουν την μεγάλη αυτή υπέρ-εργολαβία ζητώντας το ποσό των χιλίων ευρώ(1000) πουοιαρμόδιοι της ΔΕΥΑΚ απέρριψαν με αιτιολογικό ότι τον καθαρισμό θα τον αναλάβουν εν ευθέτω χρόνο οι ίδιοι. Eμείς πάντως παρότι παρήλθαν δεκαοκτώ μήνες περίπου, ακόμη τους περιμένουμε…
12ον. Ας μην προσπαθεί η ιεραρχία της ΔΕΥΑΚ να μας φέρει σε ρήξη και αντιπαράθεση με το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό της, το οποίο εμείς τιμούμεκαι σεβόμαστε για τον αγώνα που δίνει ημέρα και νύχτα για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.Ας σταματήσουν επιτέλους τα υψηλά ιστάμενα στελέχη τους, να μας πετροβολούν άσκοπα, διότι θα τους πονέσουν τα χέρια. Μην πάθουν και καμία τενοντίτιδα από τον υπέρμετρο ζήλο τους να μας πετύχουν…
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τιςεφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή και φιλοξενία την οποία μας έδωσαν,τόσο στον τύπο και στις ιστοσελίδες τους όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Με εντολήτουΤοπικού Συμβουλίου Καστανιάς
Ο πρόεδρος
Γεροντόπουλος Ιωάννης

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Ειρήνης: Ετοιμότητα και πάλη
Επόμενο άρθρο Αιδώς αργείοι - Του Τομέα Αθλητισμού ΝΟΔΕ Καρδίτσας