Ειδήσεις

ΤΕΕ: Σεμινάριο για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό


H Δομή Επιμόρφωσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΔΕΣΕΚ) του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, που ιδρύθηκε με στόχο την επιμόρφωση και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μελών του Τμήματος καθώς και λοιπών ενδιαφερομένων, σε θέματα σχετικά με την επαγγελματική και επιστημονική κατάρτισής τους, επέλεξε για την εκπαιδευτική περίοδο 2018 – 2019 την υλοποίηση αυτοχρηματοδοτούμενου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός και διαδικασία ηλεκτρονικής αδειοδότησης».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μηχανικούς κάθε ειδικότητας, αποφοίτους ΑΤΕΙ και ΑΕΙ που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον οικοδομικό κανονισμό που βρίσκεται σε ισχύ και τη διαδικασία έκδοσης άδειας δόμησης κατασκευής ενός τεχνικού έργου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εισάγει το μηχανικό στην πρακτική εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού και τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αδειοδότησης. Σκοπός είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και συμπεριφορές που θα τους οδηγήσουν σε πιο αποτελεσματική κατανόηση και εφαρμογή των αρχών και της μεθοδολογίας αδειοδότησης για την κατασκευή ενός τεχνικού έργου.

Μεθοδολογικά, το μάθημα θα βασιστεί σε διαλέξεις και εισηγήσεις καθώς και σε μελέτες περίπτωσης, ασκήσεις κατανόησης και φύλλα αξιολόγησης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.

Τo σεμινάριο, για το οποίο έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απομένουν λίγες θέσεις διαθέσιμες, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ/ΚΔΘ σε Λάρισα, Τρίκαλα & Καρδίτσα, από έμπειρους εκπαιδευτές που έχουν αξιολογηθεί από την Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας