Τελείωσε ο πρώτος κύκλος της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013»


Την Παρασκευή τελείωσε με τον καλύτερο και πιο πολύχρωμο τρόπο, ο πρώτος κύκλος και οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013 που πραγματοποιούνταν καθημερινά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και έγιναν με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Future Library» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής» τα παιδιά έμαθαν για το κίτρινο, μέσα από την ωραία αφήγηση της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης Κυρίας Ντίνας Βλαχούτα. Στη συνέχεια χρωμάτισαν κίτρινα ποδήλατα κι έφτιαξαν τη χρονογραμμή του κίτρινου με φωτογραφίες και βιβλία από τα ράφια.

Στο τέλος με βοηθό τις παλάμες τους, βουτηγμένες σε νερομπογιές, έφτιαξαν έναν τεράστιο κίτρινο ήλιο!!! Το ραντεβού της παιδικής βιβλιοθήκης με τα παιδιά, ανανεώθηκε για τις 19 Αυγούστου με νέες δράσεις!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» μικροί και μεγάλοι, υπεύθυνοι, ανεύθυνοι, εθελοντές αλλά και αρκετοί περαστικοί, κάτω από την καθοδήγηση του ζωγράφου Ηλία Τσουμάνη και της Ζωής Έξαρχου από το Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες, έβαλαν τη δική τους πινελιά, βάφοντας κι αυτοί ένα κουτάκι με το αγαπημένο τους χρώμα, ώστε να γίνει η βιβλιοθήκη μας πολύχρωμη!!! Το αποτέλεσμα, μάλλον ομορφαίνει την πόλη… και είναι εντυπωσιακό!!!

Σ’ αυτές τις πέντε εβδομάδες πραγματοποιήσαμε περίπου 70 δραστηριότητες (ίσως οι πιο πολλές από οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας!!!) και συμμετείχαν στο σύνολο πάνω 800 παιδιά αλλά και αρκετοί ενήλικες!!!

Μετά από 24 μέρες γεμάτες δράση και χρώματα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτα απ’ όλους, γονείς και παιδιά που καθημερινά ήταν μαζί μας, συμμετείχαν και μας έδιναν δύναμη για να κάνουμε την επόμενη δράση μας ακόμη καλύτερη και μετά ακόμη πιο καλύτερη…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που μας έδωσαν τα χρώματα κι άλλα υλικά για τις δράσεις μας και είναι: οι διευθυντές των 10ου & 18ου δημοτικών σχολείων Καρδίτσας κ.κ. Βασίλης Μηλίτσης & Βασίλης Κούκλαρης, το Café Gallery του Κυρίου Φάνη Μακρή στην πλατεία «Δημ. Γιολδάση» και τους κ.κ. Αντώνη & Μάριο Παπαγεωργίου για τα slides που μας έδωσαν από το StudioIris.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελόντριές μας, την Αριστέα, την Ασπασία, τη Ντέπυ, τη Χριστίνα, τη Δανάη, την Έφη, τη Νάνσυ, τη Γεωργία και την Όλγα, που ήταν άλλες πιο λίγο κι άλλες πιο πολύ μαζί μας σ’ αυτή τη μικρή περιπέτεια και φυσικά τη συνάδελφό μας Βιβλιοθηκονόμο Γιώτα Βούλγαρη που εδώ και 4 μήνες εθελοντικά, ήταν υπεύθυνη σε 4 Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. κι έκανε όλες τις δράσεις του προγράμματος.

Να ευχαριστήσουμε πολύ την ΕΡΑ Βόλου, την τοπική ΕΡΑ Καρδίτσας και τη Φρόσω Παύλου που ήθελαν να διαφημίσουν τις δράσεις μας, αλλά δυστυχώς έκλεισε η ΕΡΤ…

Τους επώνυμους κι ανώνυμους φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα like που μας έκαναν.

Τέλος ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Σέμη Πετράκη και τον KISSFM 100,4 για τη δωρεάν μετάδοση του ραδιοφωνικού μας σποτ και φυσικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής μας που καθημερινά πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο τις δραστηριότητές μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με νέες πολύχρωμες δράσεις στις 19 Αυγούστου.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!

Προηγούμενο άρθρο Λεηλάτησαν το Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μελισσοχώρι