Τελειώνει η 2η Εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Την  Παρασκευή 27 Ιουνίου, ολοκληρώνεται στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και η 2η εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Την Πέμπτη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», η εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα, μίλησε στα παιδιά για την ομορφιά, από τα χρόνια της «ωραίας Ελένης» και της Νεφερτίτη έως και σήμερα, την εποχή των μανεκέν και του σταρ σύστεμ.

Έφτιαξε μαζί τους τη χρονογραμμή της ομορφιάς και στη συνέχεια διάβασαν το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άνερσεν «Το Ασχημόπαπο» και μίλησαν για τα μηνύματα που περνάει το βιβλίο. Η δράση ολοκληρώθηκε με όμορφες δημιουργίες των παιδιών, που αποτύπωσαν σε χαρτόνι σκηνές του παραμυθιού.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», η εθελόντρια των παιδικών βιβλιοθηκών, εκπαιδευτικός Αντιγόνη Κωστάμη, διάβασε στα παιδιά ένα επίσης πολύ ωραίο και διδακτικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα» και με τη βοήθεια του βιβλιοθηκονόμου των παιδικών βιβλιοθηκών Θανάση Κουρόγλου, και φυσικά με τη συμμετοχή των παιδιών, έφτιαξαν ένα ανθρώπινο περίγραμμα, το οποίο τα μεγαλύτερα παιδιά έντυσαν με τα χρώματα που ήθελαν και με πολύ φαντασία.  Τα μικρότερα παιδιά έδωσαν κι αυτά χρώμα σε ρούχα κι έντυσαν τα μικρά ομοιώματα που τους δώσαμε.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια των εθελοντριών μας, επίσης εκπαιδευτικών Κ.κ. Δανάης Παπαποστόλου και Έφης Τσιάκα στο πάρκο έξω από τη βιβλιοθήκη, έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι «Το μαντηλάκι».

Τέλος το βράδυ της Πέμπτης στον προαύλιο χώρο της βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Νικολάου», μικροί και μεγάλοι στα πλαίσια της δράσεις «Ο βωβός και ο ομιλών Κινηματογράφος» απόλαυσαν την ταινία του Λορέν Τιράρ «Ο μικρός Νικόλας» βασισμένη στη γνωστή σειρά βιβλίων του Ρενέ Γκοσινύ.

 

Η 2η εβδομάδα ολοκληρώνεται σήμερα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα του σωστού και του λάθους

Άμα τα λεθ όλα στραβά, μπορείθ να σκέφτεσαι σωστά; Διαβάζουμε το βιβλίο

«Ο μικρόθ πρίγκιπαθ» και απαντάμε σε διάφορα φιλοσοφικά ερωτήματα.

Σωστό ή λάθος; Χωριζόμαστε σε δύο ομάδες και παίζουμε το παιχνίδι του σωστού και του λάθους με τους ήρωες των βιβλίων της βιβλιοθήκης.

Με τη Θεατρολόγο Χριστίνα Βήτα.

Για παιδιά 6 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Παυσιλύπου”

 

Επαγγέλματα του χθες και του σήμερα

Γνωριμία των παιδιών με παλιά επαγγέλματα που έχουν χαθεί (λόγω της τεχνολογίας κυρίως) και επαγγέλματα που “γέννησε” η τεχνολογία.

Με τις εκπαιδευτικούς Ασπασία Ζάχου & Παρασκευή Μακρή.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Λάκας Μαντζάρα”

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Σιούφα για τον νέο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος
Επόμενο άρθρο Παρεμβάσεις για επανασυνδέσεις ρεύματος και νερού