Ειδήσεις

Τελετή αποφοίτησης 107 νέων Δεκανέων Στρατονομίας και Σμη-νιτών Αερονομίας


Με την παρουσία των γονέων τους, του Δντή ΓΕΣ/ΔΣΝ, των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, στο Ρούσσο Καρδίτσας, η τελετή ονομασίας – αποφοίτησης των 107 νέων Δεκανέων Στρατονομίας και Σμηνιτών Αερονομίας της 2016 Γ’ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, είναι ταγμένο να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα Στελέχη και τους οπλίτες της Στρατονομίας-Αερονομίας-Ναυτονομίας, σ’ ένα περιβάλλον όπου καλλιεργούνται η ενσυνείδητη πειθαρχία, οι στρατιωτικές αξίες και η ανάπτυξη των πολεμικών δεξιοτήτων. Ο στόχος μας είναι να προετοιμάζουμε αυτά τα στελέχη και τους υποψήφιους Στρατονόμους-Αερονόμους-Ναυτονόμους   έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ειρήνη και τον πόλεμο.

Οι νέοι Στρατονόμοι-Αερονόμοι-Ναυτονόμοι, οι οποίοι αποτελούν επίλεκτο σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα επανδρώσουν τις Μονάδες Στρατονομίας-Αερονομίας-Ναυτονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 εβδομάδων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα, στρατονομικά καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα, μηχανοδήγηση οχημάτων και δικύκλων, καθώς και ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρά. Τέλος, οι Υποψήφιοι Στρατονόμοι-Αερονόμοι-Ναυτονόμοι με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ καταρτίζονται σε θέματα Κ.Ο.Κ, στη χρήση Ραντάρ και αλκοολόμετρου, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά : Συνεργατικό Μοντέλο Λειτουργίας Εθνικής βιβλιοθήκης και Δημοτικών βιβλιοθηκών
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη οι εργασίες του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Παλαμά