Ειδήσεις

Τελετή αποφοίτησης 99 νέων Δεκανέων Στρατονομίας


Με την παρουσία των γονέων τους, του ΔΚΤΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ  και των πολιτικών αρχών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 και ώρα 10:00, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, στο Ρούσσο Καρδίτσας, η τελετή ονομασίας – αποφοίτησης των 99 νέων Δεκανέων Στρατονομίας, Ναυτών Ναυτονομίας και Σμηνιτών Αερονομίας της 2017 Γ’ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, έχει ως αποστολή να εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα Στελέχη και τους οπλίτες της Στρατονομίας Ναυτονομίας και Αερονομίας, σ’ ένα περιβάλλον όπου καλλιεργούνται η ενσυνείδητη πειθαρχία, οι στρατιωτικές αξίες και η ανάπτυξη των πολεμικών δεξιοτήτων. Στόχος  είναι να προετοιμαστούν αυτά τα στελέχη και οι υποψήφιοι Στρατονόμοι Ναυτονόμοι και Αερονόμοι ώστε να είναι αποτελεσματικοί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στην ειρήνη και τον πόλεμο.

Οι νέοι Στρατονόμοι Ναυτονόμοι και Αερονόμοι, οι οποίοι αποτελούν επίλεκτο σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων και θα επανδρώσουν τις Μονάδες Στρατονομίας Ναυτονομίας και Αερονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 εβδομάδων.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα, στρατονομικά καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα, μηχανοδήγηση οχημάτων και δικύκλων, καθώς και ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρά. Τέλος, οι Υποψήφιοι Στρατονόμοι Ναυτονόμοι και Αερονόμοι, με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ καταρτίζονται σε θέματα Κ.Ο.Κ, στη χρήση ραντάρ και αλκοολόμετρου, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προηγούμενο άρθρο Μετατροπή της παλιάς Ηλεκτρικής σε Κέντρο Πολιτισμού
Επόμενο άρθρο Τελετή ορκωμοσίας στο ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου