Ειδήσεις

Τελετή βράβευσης των μαθητών Γυμνασίων-Λυκείων Καρδίτσας


Με μια γιορτή για την ποίηση,  στον φιλόξενο και ζεστό χώρο του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών και μαθητριών  που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον πρώτο διαγωνισμό ποίησης  Γυμνασίων και Λυκείων Καρδίτσας. Στην  εκδήλωση  τα έντονα συναισθήματα, τόσο από τα ποιήματα που διαβάστηκαν, όσο και από τα μουσικά κομμάτια για πιάνο που ακούστηκαν, πλημμύρισαν τους παρευρισκόμενους. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Καρδίτσας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης, με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου Σωτήρης Ριζάς καλωσορίζοντας τους μαθητές, τους γονείς και τους καλεσμένους στην τελετή. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Καρδίτσας Βασίλης Πολύζος στη σύντομη παρέμβασή του με θέμα: “Λίγα βήματα στη θάλασσα της ποίησης με οδηγό την Παλινωδία”, εστίασε  στη διαχρονικότητα της ποίησης, στα βασικά χαρακτηριστικά της, αλλά και  στη γέννηση της ιδέας του ποιητικού διαγωνισμού, αξιοποιώντας στοιχεία του ποιήματος “Παλινωδία” που πρώτευσε στον διαγωνισμό. Ο Διευθυντής εκπαίδευσης Μιχάλης  Παπανούσκας τόνισε την ανάγκη συνέχισης ενός θεσμού που δημιουργεί μια διαφορετική σχέση των μαθητών με το σχολείο. Ο εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ντελής, πολυβραβευμένος ποιητής και πεζογράφος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη και πολύ προσωπική σχέση που αναπτύσσει ο ποιητής με το έργο του. Ο ποιητής Ιάσονας Λειδινός ( κατά κόσμον Θέμης Δημητρακόπουλος, σύμβουλος  του Υπουργού Παιδείας για θέματα Πολιτισμού ) ξάφνιασε ευχάριστα του μαθητές και τις μαθήτριες που παρευρίσκονταν,  δείχνοντάς τους  το πρώτο του μαθητικό ποιητικό τετράδιο και διαβάζοντας κάποια από τα πρώτα του ποιήματα. Σύγκρινε επίσης την λειτουργία των σκέψεων και των λέξεων στην ποίηση. Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου παρότρυνε τους μαθητές να γράφουν με κάθε ευκαιρία, τονίζοντας  την ευεργετική επίδραση που έχει ένας ποιητικός διαγωνισμός στη σχολική ζωή και την εκπαίδευση γενικότερα. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού δόθηκε στη μαθήτρια του 4ου  Λυκείου Καρδίτσας  Ματίνα Μπούκη. Το δεύτερο στη μαθήτρια του 3ου Λυκείου Καρδίτσας Έφη Ντρούβα και το τρίτο στη μαθήτρια Ειρήνη Θεοδοσίου του ίδιου σχολείου. Έπαινοι, τιμητικές διακρίσεις και βεβαιώσεις συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον  διαγωνισμό για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.

Την επιλογή των μουσικών έργων που ακούστηκαν επιμελήθηκε η μουσικός και εκπαιδευτικός του Μουσικού Σχολείου, Μαρίζα Αργυρίου, ενώ η ερμηνεία τους πραγματοποιήθηκε από την ίδια και τις μαθήτριές της Ελπίδα Κουτσώνη και Νάγια Δεληβελιώτη. Στοιχεία για τα μουσικά έργα διάβασε η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Καρδίτσας Ιωάννα Αναγνώστου. Η γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Γεωργία Γιώτα είχε την ευθύνη της παρουσίασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μια ακόμη φορά εκπαιδευτικοί και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας εργάστηκαν με ζήλο και έφεραν εις πέρας  μια πολύ ζεστή και πετυχημένη εκδήλωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Το νερό Θεόνη χορηγός στο Lamia Night & Run
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Άθλος να παραμένει κάνεις και να μοχθεί στην Ελληνική ύπαιθρο