Τελετή λήξης «Καραϊσκάκεια»


Κυρίες και κύριοι,  αγαπητοί φιλοξενούμενοι

 

Για μια ακόμη χρονιά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καραισκάκεια» φτάνουν στο τέλος τους. Περάσαμε μια καταπληκτική εβδομάδα, τόσο εμείς και θέλω να πιστεύω και οι φιλοξενούμενοι μας, στη διάρκεια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη δουλειά των Ελληνικών και των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων.

Τα τεσσαρακοστά πέμπτα «Καραισκάκεια» δικαίωσαν για μια ακόμη φορά το κύρος του θεσμού. Απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο και με τη συμμετοχή του κόσμου, πως δικαιωματικά βρίσκονται στην κορυφή των πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιοχής μας.

Αυτή η γιορτή πολιτισμού, μας βοηθάει κάθε χρόνο να γνωρίσουμε τα έθιμα άλλων περιοχών της Πατρίδας μας, αλλά και τα έθιμα πολλών ξένων κρατών. Τα «Καραισκάκεια» αποτελούν μια καλή ευκαιρία, για να ανταλλάσουμε πολιτιστικές εμπειρίες, να διασκεδάζουμε και να αποτίουμε φόρο τιμής, στον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, τον συμπατριώτη μας  Γεώργιο Καραϊσκάκη.

 

Αξίζει επίσης να τονίσω, ότι όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία κατά την εδώ παραμονή τους, να γνωρίζουν τις ομορφιές του τόπου μας και θέλω να πιστεύω πως με την επιστροφή τους στην πατρίδα τους, έχουν μόνο θετικά να πουν για την περιοχή μας.

 

Φίλες και φίλοι

 

Η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας και περιφερειάρχης μας ο Κώστας Αγοραστός, από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκάθαρη επιλογή, να βρίσκονται δίπλα στον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν. Για αυτό και η  Περ. Ενότητα Καρδίτσας στηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει, τις κορυφαίες εκδηλώσεις της περιοχής μας όπως είναι τα «Καραισκάκεια». Αυτό κάναμε και φέτος αυτό θα κάνουμε και τις επόμενες χρονιές.

Τέλος θα ήθελα να πως ότι στηρίζουμε αυτή τη γιορτή για έναν ακόμη λόγο: Γιατί είναι μια αποκεντρωμένη πολιτιστική εκδήλωση. Δεν περιορίζεται μόνο στις εκδηλώσεις που γίνονται στην πλατεία της Καρδίτσας, αλλά παρουσιάζει εκδηλώσεις και σε πολλές ακόμη περιοχές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς κατοίκους της υπαίθρου, να παρακολουθήσουν και αυτοί τα δρώμενα.

Με αυτά τα λίγα λόγια κηρύσσω την τελετή λήξης και ταυτόχρονα δίνουμε ραντεβού για του χρόνου, στη διοργάνωση των τεσσαρακοστών έκτων «Καραισκάκειων».

 

 

Βασίλης Τσιάκος

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Τσιάκος: «Δίνουμε μάχη για να προχωρήσουν τα έργα και να απορροφήσουμε κονδύλια»
Επόμενο άρθρο K. Ντουρτούνης: « Ευρώ ή δραχμή; Ένα δίλλημα τυπικής σημασίας»