Ειδήσεις

Τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς από το 1ο Γυμνάσιο Παλαμά


Την Τετάρτη, 30/5/2018, με αφορμή τη λήξητου σχολικού έτους 2017- 2018πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου εκδήλωση με τίτλο «…σαν παλιό σινεμά», η οποία ήταν αφιερωμένη σε μουσικά θέματα από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία του γυμνασιάρχη, κυρίου Παπαναστασίου, ο οποίος,αφού αναφέρθηκε στις δράσεις στις οποίες συμμετείχε το σχολείο κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, απευθύνθηκε στους μαθητές και μαθήτριες της τρίτης γυμνασίου και τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τα εφόδια που έλαβαν από το γυμνάσιο και να καλλιεργήσουν περαιτέρω τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η υποδιευθύντρια, κυρία Χαρίτου, η οποία τόνισε το ρόλο της συνεργασίας μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παρέλειψε δε να υπογραμμίσει τη συνεισφορά του ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ σε ό,τι ζητήθηκε και ιδιαίτερα του κ. Βάϊου Μπακαβέλου για την στήριξη και την συνεισφορά του στην δημιουργία του νέου κήπου του σχολείου. Του κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου για την γενναιόδωρη προσφορά του σε φυτά για την υλοποίηση αυτού του έργου. Του κ. Σωτήρη Παπαμαργαρίτη που παραχώρησε ένα πιεστικό μηχάνημα για τον καθαρισμό της αυλής, και φυσικά τα παιδιά που εργάστηκαν με μεράκι γι’ αυτό. Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Χατζή για την ευγενική προσφορά του ηχοσυστήματος που διευκόλυνε την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής.Έπειτα, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κύριος Καρακώστας, ο οποίος επισήμανε ότι ο Σύλλογος στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Ακολούθησε, μια σύντομη παρουσίαση της πορείας του ελληνικού κινηματογράφου, ο οποίος την περίοδο 1955- 1967 μεσουράνησε και χάρισε μοναδικές στιγμές στο κοινό του. Σε μια νοσταλγική αναδρομή έγινε αναφορά σε ταινίες – σταθμούς,θεσμούς, σημαντικούς σκηνοθέτες, αξιόλογους ηθοποιούς αλλά και σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές που συνετέλεσαν στην ανοδική πορεία του κινηματογράφου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η χορωδία του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Αντωνοπούλου, απέδωσε άρτια γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που ακούστηκαν σε ελληνικές ταινίες, ενώ παράλληλα μαθητές και μαθήτριες χόρεψαν στους ήχους της μουσικής χαρίζοντας αλησμόνητες στιγμές στους παρισταμένους.Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές και τις μαθήτριες της τρίτης γυμνασίου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος και δεξιώθηκε στη συνέχεια γονείς, μαθητές και καθηγητές.

Την όμορφη μουσική εκδήλωση με την οποία έκλεισε το σχολικό έτος συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Διδασκόντων , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και τα Μαθητικά Συμβούλια του 1ου Γυμνασίου Παλαμά, επιμελήθηκαν της εκδήλωσης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Χαρίτου Αναστασία, Αντωνοπούλου Ευαγγελία και Τσατσαρέλη Ευαγγελία.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση από το ΤΕΕ για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Επόμενο άρθρο Ιερές Παρακλήσεις για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών