Τελετή ονομασίας 137 νέων Στρατονόμων


 Με την παρουσία των γονέων τους, της ηγεσίας της Στρατονομίας και των πολιτικών αρχών, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Απρ 2011 και ώρα 10:30, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, στο Ρουσσο Καρδίτσας,  η τελετή ονομασίας-αποφοίτησης των 137 νέων Δεκανέων Στρατονομίας της 2011Α΄ εκπαιδευτικής σειράς στρατευσίμων οπλιτών.

 Το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, έχει ως αποστολή να εξασφαλίζει   υψηλής ποιότητας ειδική εκπαίδευση στα Στελέχη και τους Oπλίτες της Στρατονομίας, σ’ ένα περιβάλλον οπού καλλιεργείται η ενσυνείδητη πειθαρχία και οι στρατιωτικές αξίες. Ο στόχος μας είναι να προετοιμάζουμε τα στελέχη και τους υποψήφιους Στρατονόμους, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικοί, κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, στην ειρήνη και τον πόλεμο.   

Οι νέοι Στρατονόμοι, οι οποίοι αποτελούν επίλεκτο σώμα του Στρατού μας και   θα επανδρώσουν τις μονάδες στρατονομίας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, αποφοιτούν έπειτα από σύγχρονη και απαιτητική εκπαίδευση 6 εβδομάδων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει, καθημερινή σωματική γύμναση, αυτοάμυνα,  στρατονομικά καθήκοντα, βολές με όλα τα ελαφρά όπλα, μηχανοδήγηση οχημάτων και δικύκλων,  καθώς και ασκήσεις μάχης με πραγματικά πυρά.

-2-

Τέλος, οι Υποψήφιοι Στρατονόμοι με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛ.ΑΣ καταρτίζονται σε θέματα Κ.Ο.Κ, στη χρήση Ραντάρ και αλκοολόμετρου, καθώς και σε θέματα που αφορούν στη  καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Τέγος: Οι δήμοι έγιναν απολογητές της κυβερνητικής αδιαλλαξίας
Επόμενο άρθρο Την Πέμπτη οι Λαζαρίνες στον Παλαμά