Τελετή ορκωμοσίας πτυχιούχων του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και επίπλου


Σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου  2012 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας τριάντα  (30) νέων πτυχιούχων του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας. Στην τελετή παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου (προσκεκλημένοι, σπουδαστές, γονείς και καθηγητές των Τμημάτων του Παραρτήματος Καρδίτσας).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους,  ο Διευθυντής του Παραρτήματος κος Παπαδόπουλος Ιωάννης, Ο Δήμαρχος της πόλης κος Παπαλός, Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Τσιάκος,  Εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Οι Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας κκ Ταλιαδούρος και Μιχαλάκης   καθώς και Προϊστάμενοι των άλλων Τμημάτων αλλά και άλλοι εκπρόσωποι.

Ο Προϊστάμενος κ. Νταλός Γεώργιος  στο σύντομο χαιρετισμό του, έδωσε ευχές στους νέους αποφοίτους για καλή σταδιοδρομία και υπογράμμισε:

 «.Αγαπητοί μας καλεσμένοι , Αγαπητοί μας συνάδελφοι έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να  δει κανείς την πορεία της χώρας μας μέσα από τους λόγους των ορκωμοσιών και να παρατηρήσει την επίδραση των αλλαγών της κοινωνίας και της οικονομίας σε κάθε ένα από αυτούς… για παράδειγμα κάθε λόγος τα προηγούμενα έτη έκλεινε με τα λόγια ” και έξω από το Αμφιθέατρο μπορείτε να πάρετε μέρος σε μια μικρή δεξίωση που ευγενικά προσέφερε η εταιρεία …”.. αλλά πάνε αυτά πλέον… η οικονομική κρίση δεν τα επιτρέπει αυτά τα, μέσα σε παρένθεση, “μεγαλεία”… ¨όμως η κρίση δεν τραυμάτισε μόνο αυτά …προσπάθησε να τραυματίσει και πολλά άλλα πράγματα όπως ηθικές αξίες αλλά και την εκπαίδευση.  Ευτυχώς στο Τμήμα μας το πλήγμα δεν ήταν μεγάλο… Καταφέραμε λοιπόν και κόντρα στην οικονομική κρίση με την βοήθεια και άλλων φορέων που επίσης δεν το βάζουν κάτω , και δώσαμε πνευματική τροφή στα παιδιά μας οργανώνοντας ομάδες κόμικς …μάλιστα χθες τελείωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία η διημερίδα με θέμα “κόμικς και εκπαίδευση” με την συμμετοχή ακαδημαϊκών δασκάλων από πολλά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι την παράσταση έκλεψαν τρεις σπουδαστές μας που εντυπωσίασαν με τις ικανότητες τους στο σχεδιασμό με την χρήση σύγχρονων μέσων.

Ακόμη τα σκηνικά βρίσκονται πίσω από την πόρτα από την θεατρική ομάδα του Τμήματος μας η οποία κατάφερε και μας διασκέδασε στις τρείς παραστάσεις που έδωσε ανεβάζοντας το θεατρικό “ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα”.

Δώσαμε ένα νέο μέσο έκφρασης στα παιδιά με την δημιουργία web radio που θα μπορούν ωσάν τους παλιούς καιρούς να κάνουν πρόγραμμα με τραγούδια και να ακουστεί η φωνή τους σε ολόκληρο τον κόσμο…

Με μία ομάδα 10 σπουδαστών του Τμήματος μας βρεθήκαμε μέσα στην δασική περιοχή του Δήμου Μουζακίου όπου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αρχίσαμε να σχεδιάζουμε να κατασκευάζουμε έπιπλα και κατασκευές από ξύλο που θα χρησιμοποιηθούν μέσα στο δάσος προσαρμοσμένα στις ανάγκες του  κέντρου εκπαίδευσης

Λίγο πιο παλιά, παιδιά μας βρέθηκαν στην παραποτάμια περιοχή Καράμπαλη και καθάρισαν από τα σκουπίδια την περιοχή σε συνεργασία με το Δήμο ενώ ταυτόχρονα κατασκεύασαν ξύλινες πινακίδες για να σημάνουν το περιπατητικό μονοπάτι

.Και συνεχίζω με την επίσκεψη για ενημέρωση αλλά και εδραίωση της συνεργασίας μας με την Αυστριακή Πρεσβεία και το Οργανισμό προώθησης εξαγωγών , επισκέψεις από εταιρείες του κλάδου που μας ενημέρωσαν για τα νέα προϊόντα τους, έγινε παρουσίαση από τους Καθηγητές του Τμήματος όπου μεταφέρθηκαν οι εμπειρίες τους από συνέργειες και επισκέψεις σε ιδρύματα του εξωτερικού …..

Θα συμπληρώσω εδώ τα σεμινάρια που γίνονται για ξυλογλυπτική αλλά και κατασκευή ταπετσαρίας με πολύ μεγάλη συμμετοχή . Τα σεμινάρια έχουν προβληθεί και δια του τύπου και είναι ανοιχτά σε όποιον Καρδιτσιώτη θέλει να τα παρακολουθήσει.

και και και πολλά άλλα  …το εντυπωσιακό όμως σε όλα αυτά είναι ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τις  δραστηριότητες του Τμήματος τις τελευταίες 30 μέρες….

Και φυσικά όλα αυτά γίνονται παράλληλα με τις βασικές λειτουργίες :

Την εκπαίδευση που όχι απλώς λειτουργεί χωρίς προβλήματα, αλλά με όρεξη και ενεργή συμμετοχή από τους σπουδαστές

Την ερευνητική δραστηριότητα που είναι ζηλευτή από μεγαλύτερα και πιο ιστορικά τμήματα άλλων τριτοβάθμιων ιδρυμάτων . Απόδειξη πέραν των πολλών συνεργασιών με επιχειρήσεις του κλάδου, το γεγονός ότι το Τμήμα μας κατάφερε και πήρε δύο ερευνητικά προγράμματα Αρχιμήδης.

Νιώθω την ανάγκη σε αυτό το σημείο να αναφερθώ στο γεγονός ότι το Τμήμα μας έχει εξοπλιστεί με μηχάνημα αέριας χρωματογραφίας και μάζας ενώ τελειώνοντας την ορκωμοσία θα βγάλουμε τις γραβάτες μας και θα ξεκινήσουμε να στήνουμε την συσκευή ποιοτικού ελέγχου κουφωμάτων αξίας πάνω από 300.000 ευρώ που είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς περισσότερους είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτήν την οικογένεια του Τμήματος μας. Μια οικογένεια που έχει πολλά μέλη… Ανάμεσα σε αυτά τα μέλη είναι και οι 30 αυτοί νέοι συνάδελφοι πλέον που με κόπο και πείσμα κατάφεραν να τελειώσουν τις σπουδές τους και να βρίσκονται τώρα εδώ μπροστά μας έτοιμοι για να βγουν στο στίβο της επαγγελματικής ζωής.

Είμαι σίγουρος ότι μέσα από το Τμήμα  που φοίτησαν και με τα παραδείγματα που πήραν έχουν όλα τα εφόδια να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που εμφανίζονται μπροστά τους.

Και αν τελικά οι δυσκολίες φαντάζουν ανυπέρβλητες μην διστάσετε να έρθετε πάλι κοντά μας και να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις των καθηγητών σας αλλά και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας.

Καλή σταδιοδρομία λοιπόν και μην σκύψετε το κεφάλι ούτε καν την ώρα που ξεκουράζεστε..

Η επιτυχία σας είναι δεδομένη άσχετα αν τελικά λόγο των καταστάσεων έγινε πιο δύσκολη…

Και σε αυτή την πορεία θα έχετε σίγουρα κοντά σας και τους γονείς σας που πλέον θα πρέπει εκτός από την χρονική διάρκεια των σπουδών να βοηθήσουν και λίγο ακόμη μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη εργασία… θα σας στηρίξουν  με όση δύναμη έχουν και αν αρχίσετε να απογοητεύεστε ζητήστε να σας μιλήσουν για τα δικά τους δύσκολα χρόνια… Σε αυτούς οφείλετε πολλά και είναι αυτοί που σήμερα πρέπει να μοιραστείτε μαζί επίσης την χαρά σας.

 

Σε αυτό το σημείο και μιας και τελειώνει και η δική μου θητεία σαν Προϊστάμενος του Τμήματος , θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που με βοήθησαν όχι απλώς η θητεία μου να πάει καλά αλλά παρόλα τα προβλήματα και τις ριζικές αλλαγές που χρειάστηκε να εφαρμόσουμε με την αλλαγή σε μονά εξάμηνα, την δραματική μείωση των ωρομισθίων και πολλά άλλα, η θητεία μου ήταν ευχάριστη …ξυπνούσα και ερχόμουν με χαρά στη δουλειά…και πιστέψτε με είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να σου συμβεί όταν το εργασιακό σου περιβάλλον είναι τόσο ωραίο και δημιουργικό.

Θα αρχίσω λοιπόν από τον πιο σημαντικό, αυτόν που είχε το όραμα και την έμπνευση να ιδρύσει το Τμήμα μας αυτόν που μας έδωσε όχι μόνο την ευκαιρία αλλά και τα φτερά να πετάξουμε …τον Γιάννη Κακαρά που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε .

Τον Γιώργο Μαντάνη που θα είναι και ο επόμενος Προϊστάμενος του Τμήματος και του οποίου του διαβεβαιώνω ότι θα είμαι κοντά του και κοντά στο Τμήμα και στην συνέχεια από όποια θέση και αν βρίσκομαι.

Τον Γιάννη Παπαδόπουλο τον Διευθυντή του Παραρτήματος που με βοήθησε τόσο στο επίπεδο συνεργασίας αλλά και σε προσωπικό επίπεδο,

Τον Σωτήρη Καραστεργίου που έχει βάλει το Τμήμα πάνω και από πολλά προσωπικά του θέματα θυσιάζοντας πολύ χρόνο μέσα στο εξαμελές συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας που βρίσκεται,

Τον Μιχάλη Σκαρβέλη με την ψυχή μικρού παιδιού που έχει μέσα του και μας δίνει εκτός της επιστημονική του κατάρτιση και ζωντάνια ,

Τον Δημήτρη Λαμπούδη τον βράχο του Τμήματος που με το ήθος του και την ψυχική ηρεμία που τον διακρίνει  μας βοηθά να παίρνουμε συνετές αποφάσεις.

Τη Γλυκερία Καραγκούνη τη μία από τις δύο γυναίκες του Τμήματος που μαζί με τη Δήμητρα Αβραμούλη που εκτός παό την επιστημονική τους συμβολή ομορφαίνουν συν τοις άλλοις το Τμήμα μας.

Τον Γιάννη Ντιντάκη τον πιλότο μας που βρίσκεται ψηλά και ανταποκρίνεται με άνεση σε όσα δύσκολα και αν προσπάθησα να του βάλω …

Τον Γιώργο Κολλάτο που βρίσκεται μαζί μας από τις πρώτες κιόλας μέρες στο Τμήμα μας και μας βοηθά στο σχεδιαστικό τομέα,

Τον Κώστα Κακαάβα που με τις γνώσεις του στην χημεία συμβάλει δυναμικά όπου εμείς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε  .

Τον Θανάση Μπάμπαλη τον πολυβραβευμένο μας σχεδιαστή που με τις διακρίσεις του  κατάφερε και μας έκανε γνωστούς μέχρι και την Αμερική.

Τον Κώστα Νινίκα που με με τις οργανωτικές ικανότητες του βοήθησε στην τάξη και την σωστή εφαρμογή των κανόνων.

Τον Φώτη Παπαντώνη που κατάφερε και μας οργάνωσε σαν ένα μικρό Δήμο και μετέτρεψε το Τμήμα μας με τις συνεχείς παρεμβάσεις σε επίγειο παράδεισο.

Τον Γεράσιμο Μπόθο , την ψυχή των εργαστηρίων μας που όσο και λίγο χρόνο και να του δώσω για την πιο δύσκολη κατασκευή αυτός καταφέρνει και το κάνει…

Και για το τέλος όπως πάντα κράτησα δύο γυναίκες που η κάθε μια από την θέση της με βοήθησαν τόσο που ειλικρινά δεν τολμώ να φανταστώ την θητεία μου χωρίς την παρουσία τους, την Γραμματέα του Τμήματος κα Τζένη Κλήμου και την Κατερίνα την Ράμου . Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους..

Θα ήταν βέβαια αχαριστία από την πλευρά μου να μην ευχαριστήσω όλους τους ωρομίσθιους συνεργάτες μας που πρόσφεραν για ψιχία τις γνώσεις τους…

Αλλά και τους συναδέλφους από τα άλλα Τμήματα που βρέθηκαν κοντά μας σε κάθε περίπτωση.

 

Η αλήθεια είναι όμως ότι και η τοπική κοινωνία τόσο μέσα από το Δήμο και την Περιφέρεια αλλά και μέσα από τους Βουλευτές της μας βοήθησαν πάντα και παντού όταν τους το ζητήσαμε.

Τέλος να ευχαριστήσω τους φοιτητές μας που ζώντας κοντά  σε αυτούς καταφέρνω και μένω πάντα νέος τουλάχιστον στην ψυχή….

 

Σας ευχόμαστε λοιπόν καλή επαγγελματική σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στη ζωή σας… μα πάνω από όλα υγεία….

 

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή της ορκωμοσίας, όπου οι νέοι απόφοιτοι έδωσαν τον προβλεπόμενο στα ΤΕΙ όρκο. Οι 30 νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου είναι οι ακόλουθοι:

 

Κολιάδης Αντώνιος του Παναγιώτη,   Σακελλαρίου Ευάγγελος-Απόστολος του Γεωργίου, Πανουργιά Αμαλία-Φωτεινή του Χαραλάμπους,Παππάς Σωκράτης του Χριστόφορου ,Κυριαζόπουλος Μιχάλης του  Ευθυμίου,Παπανίκος Αγγελος του Νικολάου,Μαντά Άννα του Σπήλιου,Καλλής Ιγνάτιος του Χαραλάμπους,Tζούμας Αθανάσιος Ευάγγελος,Γκέκας Παναγιώτης του Χρήστου,Τσινικοσμάογλου Σοφία του Προδρόμου,Μαυρομάτη Ευαγγελία του Βασιλείου,Οικονόμου Ρόζα  του Σωτηρίου,Ντίνα Αντωνία του Σεραφείμ,Τζιοπάνου Αγγελική του Θωμά,Αλμπάνης Ηλίας του Λουκά,          Κομνηνού Μαρία του Ρήγα,Μηλιώνη Δήμητρα του Ελευθερίου,Τζιοπάνου Μαρία του Θωμά,Σταματίου Ναταλία του Βασιλείου,Βασιλείου Ευάγγελος του Ελευθερίου,Παπαϊωάννου Αικατερίνη του Αναστασίου,Τσιτρούλη Χρυσούλα του Κωνσταντίνου,Λασκαρίδης Εμμανουήλ-Χαράλαμπος,Ράδη Στεφανία του Ιωάννη,Τρουμπούνης Χαράλαμπος του Ιωάννη,Ντούρος Χρηστάκης του Σπύρου,Αλεξόπουλος Χρυσόστομος του Ελευθερίου,Πατσούρας Λάμπρος του Αθανασίου,Γκουτσούλας Αλέξιος του Επαμεινώνδα

 

Την τελετή της ορκωμοσίας ακολούθησε η απονομή βραβείων για τις καλύτερες διπλωματικές εργασίες. Την διάκριση παρέλαβε η κα Οικονόμου Ρόζα.

 

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος

Δρ. Γεώργιος Νταλός

Αναπλ. Καθηγητής

Προηγούμενο άρθρο Εγκλεισμός
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα σήμερα ο Πρόεδρος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», κ. Πάνος Καμμένος