Τελευταία εβδομάδα εγγραφών για το Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας


Συνεχίζονται οι εγγραφές για τους μαθητές της ΣΤ τάξης των δημοτικών σχολείων του νομού μας που επιθυμούν να εγγραφούν στην Α τάξη του Μουσικού Γυμνασίου για το σχ. έτος 2012-2013. Η εγγραφή γίνεται με μια απλή αίτηση που κατατίθεται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (Αγ. Βησσαρίου 37, περιφερειακός Καρδίτσας, κοντά στην Αστυνομική διεύθυνση). Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2012-2013  θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Ιουνίου 2012.

Επισημαίνεται ότι στο  Μουσικό Γυμνάσιο μπορούν να εγγραφούν μαθητές  με ή χωρίς προηγούμενες μουσικές γνώσεις και η φοίτηση είναι δωρεάν, καθώς πρόκειται για ένα Δημόσιο Σχολείο.

Το πρόγραμμα σπουδών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου περιλαμβάνει μαθήματα γενικής και μουσικής παιδείας.

Γίνεται σαφές ότι το πρόγραμμα των γενικών μαθημάτων είναι ίδιο με αυτό των άλλων Γυμνασίων του νομού μας, με επιπλέον ώρες μουσικών μαθημάτων.

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας έχει  υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις   με πλήρη υλικοτεχνικό   εξοπλισμό (διαδραστικοί πίνακες, εργαστήρια, ατομικά στούντιο, εστιατόριο) που μπορούν να συγκριθούν  μόνο με ελάχιστα σχολεία στην Ελλάδα.

Τα Μουσικά όργανα του Σχολείου διατίθενται προς δανεισμό, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές η επιπλέον μελέτη και εξάσκηση στο σπίτι τους.

Το υψηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού προσωπικού (γενικών και μουσικών ειδικοτήτων) εγγυάται  την καλλιέργεια και την ανάδειξη των ικανοτήτων και των ιδιαίτερων κλίσεων των μαθητών.

Κάθε χρόνο το Σχολείο υλοποιεί πλήθος προγραμμάτων (πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, Αγωγής υγείας και σταδιοδρομίας, Ευρωπαϊκά), στα οποία οι μαθητές συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με αποτέλεσμα την τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του σχολείου  στο τηλ. 24410-73970.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών σε άπορους μαθητές στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας