Ειδήσεις

Τελευταία ευκαιρία για τη πόλη των Σοφάδων η αποσυμφόρηση του παλιού Οικισμού


Έμειναν λίγες ακόμη ημέρες  για το δήμο Σοφάδων να  αρπάξει τα χρήματα από τη κυβέρνηση, να τα δεσμεύσει  για το 2020-2023 και να λύσει το Τσιγγάνικο Ζήτημα για τα επόμενα χρόνια. Είναι η μοναδική ευκαιρία για τη πόλη μας να λύσει το Τσιγγάνικο Ζήτημα.  Τουλάχιστον  να πάρουμε τα λεφτά   εντός 2018 και στα επόμενα 2 χρόνια  να δούμε το θέμα πιο ώριμα, συλλογικά  και οργανωμένα.  Σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε το έργο ούτε το 2018 ούτε 2019 τουλάχιστον να δεσμεύσουμε τα χρήματα και το επόμενο διάστημα να γίνει γενική συνέλευση και διαβούλευση με τη τοπική κοινωνία των Σοφάδων, με τους κοινωνικούς φορείς, τις κοινωνικές υπηρεσίες και την Πανελληνία Ομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, με σκοπό να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και να εξεταστούν όλες οι πλευρές, να δούμε όλα τα πιθανά σενάρια για το καλό της πόληςκαι να  διερευνήσουμε  το θέμα εις βάθος, πιο σοβαρά, με τη συμμετοχή όλων. Πρέπει να καταγράψουμε τις προτάσεις των πολιτών, των φορέων και των υπηρεσιών, προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση. Πρέπει να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό για πάντα.

Καλώ όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, να στηρίξουν τη πρόταση μας που αφορά  μία «ειδική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για τη διοικητική απέλαση των αυθαιρέτων παραπηγμάτων  του παλιού οικισμού» και του «σχεδιασμού τοπικού σχεδίου δράσης Ρομ» με σκοπό τη λύση του Τσιγγάνικου Ζητήματος.

Αν δεν με στηρίξουν σε αυτό, είμαι ξεκάθαρος και το δηλώνω δημοσίως πως  δεν θα στηρίξω την αναμόρφωση που ετοιμάζει η δημοτική αρχή, δεν θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό 2019 και θα καταψηφίσω το τεχνικό πρόγραμμα 2019 με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος και οποιαδήποτε προσωπική συνέπεια και  σε αυτό είμαι  καθέτως και απολύτως. Με αυτή τη δήλωση μου, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέχτες, να δουν το θέμα πιο σοβαρά και να το σκεφτούν περισσότερο και  τέλος να βρούμε λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης  για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, καθαυτό,  που ταλανίζει τη πόλη μας εδώ και 85 χρόνια,  γι’ αυτό και εξάλλου οι δημότες μας εμπιστευτήκαν και μας έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Γράφει ο Παναγιώτης Χαρίτος, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σοφάδων

Προηγούμενο άρθρο Ιερατική Σύναξη απάντων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Επόμενο άρθρο O Συντονιστής Ν. Ντίτορας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων