Ειδήσεις

Τελικοί πρωταθλήματος Σκάκι στην Καρδίτσα


Πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαβ/κο 2-3 Ιούνη στην Καρδίτσα, στο ξεν. ΚΙΕΡΙΟΝ οι τελικοί του 2ου διασυλλογικού πρωταθλήματος Ελλάδος και του 2ου κυπέλλου Ελλάδος με την συμμέτοχη 5 συλλόγων που καλλιεργούν το αγωνιστικό τάβλι -BACKGAMMON σύμφωνα με τους διεθνής κανονισμούς ( Σ.Α.Τ.Ο. Καρδιτσας, Ομοσπονδια Αθηνας, Ο.Π.Α. Χολαργου, Σ.Α.Κ.Α. – Κολλεγιο Αθηνων, Ο.Α.Μ. Λαρισας ) με τους αντίστοιχους κυπελλούχους ( Βαγενας, Ατματζιδης, Μητρελης, Κοκκινης, Περπερας, Προυκακης ).

Κορυφαίο σωματείο αναδείχτηκε (αήττητο) το κολέγιο Αθηνών (Σ.Α.Κ.Α. – Προυκάκης, Μπονάνος, Λάζαρης, Ζούβελος, Μακρής, Μανιάς και Δάμης ) με δεύτερους τη ομοσπονδία Αθηνών ( Κάτσιος, Μανωλιός, Ατματζίδης, Δίκαρος, Χατζέλης και Κοκκινης ).

Μεγάλος νικητής του κυπέλλου Ελλάδος αναδείχτηκε ο Πολυχρόνης Κοκκίνης που στην τελική παρτίδα επικράτησε (13-11) του κυπελλούχου Καρδίτσας Νίκου Βαγενά.

Στο κυριακάτικο JACK-POT νικητής ήταν ο Σταύρος Τσολάκος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές επάθλων της σεζόν 2017-18 για τα σωματεία της Καρδίτσας (Σ.Α.Τ.Ο.Κ.) και Λάρισας ( Ο.Α.Μ.Λ. ).

Για την Καρδίτσα βραβεύτηκαν ο πρωταθλητής (για δεύτερη σερί χρονιά) Ευγγ. Λωρίδας, ο δεύτερος Χρ. Γρούτσος, και ο τρίτος Σ.Μηλιώνης καθώς και ο κυπελλούχος Καρδίτσας Νίκος Βαγενάς με τον φιναλίστ Λωρίδα Βαγγέλη. Τιμητικό έπαθλο δόθηκε στο καλλίτερο << γερόλυκο>> του πρωταθλήματος Αντωνάκη Νίκο.

Για την Λάρισα βραβεύτηκαν ο πρωταθλητής Γ.Δημητρακόπουλος, ο δεύτερος Αγγ. Χαρίτος και ο κυπελλούχος Κ, Πέρπερας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι την διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Καρδίτσας, Αλεξάκος Φώτης, κατά την εναρκτήρια τελετή.

Οι επίσημες αγωνιστικές εκδηλώσεις της τρέχουσας σεζόν συνεχίζονται και κλείνουν με τους τελικούς αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 15-17 Ιούνη.

Την Καρδίτσα εκπροσωπούν από το σύλλογο του Σ.Α.Τ.Ο.Κ. κατά σειρά οι: Λωριδας Ε, Γρουτσος Χρ, Μηλιωνης Σ, ΠαπαλιτσαΣ Κρ, Αντωνακης Ν, Τσιαμαντας ΗΡ, Τσολακος ΣΤ, Μεντζιος Χρ, με την ελπίδα ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδος  αγωνιστικού τάβλι (backgammon) να έρθει στην Καρδίτσα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,

 

Προηγούμενο άρθρο Έντονη η δράση του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά
Επόμενο άρθρο 19 μετάλλια για την Α.Κ.Α.Κ. & τον ΑΣΚ στους Ιωνικούς αγώνες κολύμβησης