Ειδήσεις

Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου υποδέχθηκε ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος


Την ευλογία του Παναγίου και Ζωοποιού Σταυρού, έλαβε ο πιστός του Θεού λαός της Καρδίτσας, το απόγευμα της Παρασκευής 1ης Απριλίου 2016, με την υποδοχή αποτμήματος του Τιμίου Ξύλου το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς Αγράφων.

Το Τίμιο Ξύλο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μητρόπουλος και η λαμπρή υποδοχή έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Δημητρίου πόλεως Καρδίτσης παρουσία πλήθους πιστών.

Το Τίμιο Ξύλο υποδέχθηκε ο σεπτός Ποιμενάρχης της Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος παρουσία και του Ιεροκήρυκος της μητροπόλεως Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου καθώς και των ιερέων του ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Στάμου και Οικονόμου π. Σεραφείμ Γιαβάζη.

Εντός του Ιερού Ναού εψάλλει η σχετική δέηση ενώ στην προσλαλιά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην τιμή που αποδίδει η Εκκλησία μας στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Χριστού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία η παρουσία του Τιμίου Ξύλου καθώς ο άνθρωπος λαμβάνει δύναμη από τον Σταυρό για να μπορέσει να πορευτεί προς την μεγάλη εορτή της Αναστάσεως.

 

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Το θερινό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο 22 συλλήψεις σε όλη τη Θεσσαλία για διάφορα αδικήματα