Ειδήσεις

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο πρεσβυτέρας η οποία πρόσφερε στην Εκκλησία


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, λειτούργησε, ομίλησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής πρεσβυτέρας Αργυρής Γώγου.

Αναλύοντας το αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Ρωμαίους επιστολή του αποστόλου Παύλου στάθηκε στα εξής σημεία: «Άγιοι αποκαλούνται μέσα στην Εκκλησία η βεβαπτισμένοι χριστιανοί, οι οποίοι έχουν χαριτωθεί από το πανάγιο Πνεύμα με τα χαρίσματά του, όπως καθένας από εμάς, που έχει βγει μέσα από την κολυμβήθρα.

Στη συνέχεια, ο απόστολος Παύλος προτρέπει τους χριστιανούς να συναγωνίζονται στις προσευχές. Η προσευχή να βγαίνει από την καρδιά μας ως παράκληση ενώπιον του Θεού. Η προσευχή μας πρέπει να είναι εναγώνια, ώστε ο Θεός να είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, ο Θεός να σκηνώσει μέσα στην καρδιά μας, ο Θεός να πλημμυρίσει το είναι μας».

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο πρόσωπο της κεκοιμημένης πρεσβυτέρας Αργυρής: «Ήρθαμε σήμερα εδώ να τελέσουμε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο μιας εκλεκτής ψυχής, της πρεσβυτέρας Αργυρής. Πέρασε τη ζωή της δίπλα στον ιερέα σύζυγό της και πρόσφερε στην Εκκλησία του Χριστού υιούς μέσα στην ιερωσύνη και κόρες ως συζύγους ιερέων».

 

Προηγούμενο άρθρο Παραδοσιακή εκδήλωση στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Νεοχωρίου
Επόμενο άρθρο Πλήθος ευσεβών χριστιανών στην πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου Μάρκου