Ειδήσεις

Τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους εργαζόμενους του ΣΒΘΣΕ


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει στον εργασιακό του χώρο για  την αντιμετώπιση και τον περιορισμό περιπτώσεων λοίμωξης από τον Covid-19 και δεδομένης της επιστροφής των εργαζομένων του από τις καλοκαιρινές τους άδειες, προέβη στην διεξαγωγή μοριακού τεστ για  όλους τους εργαζόμενους του. Η εξέταση αυτή πραγματοποιήθηκε  με την ευγενική χορηγία της επιχείρησης Μέλους, Κεντρο φυσικης αγωγης και αποκαταστασης -Κενταυρος ΑΕ. Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Κενταυρο για την υποστήριξή του στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και όλες τις επιχειρήσεις Μέλη του που διαχρονικά στηρίζουν το έργο του.

Από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας Covid-19, ο Σύνδεσμος παρακολουθεί με έμφαση τη νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων ελέγχου και πρόληψης της υγείας στους εργασιακούς χώρους, (Υπουργείο Υγείας, ΣΕΠΕ, ΕΛ.ΙΝ.ΥΑ.Ε, κα.) προκειμένου να ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα για τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης της νόσου και τον περιορισμό της διάδοσής της στους χώρους εργασίας. Αντίστοιχα παρακολουθεί και τα παραγωγικά Υπουργεία (Υπουργείο Οικονομικών, Ανάπτυξης κα.) προκειμένου να ενημερώνει τις επιχειρήσεις για τις  σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης κρίσιμων συνεπειών από την καθήλωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η πρωτοβουλία ενημέρωσης των επιχειρήσεων είναι καθημερινή και πραγματοποιείται αδιάλειπτα από τις 11 Μαρτίου 2020 μέχρι σήμερα.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης ο Σύνδεσμος, αφενός ενσωματώνει τις νέες διαδικασίες στην καθημερινή του δραστηριότητα, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους του και αφετέρου, ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του άμεσα, με την αποστολή εκτάκτων ενημερωτικών εγκυκλίων, για τα μέτρα τα οποία οφείλουν να λαμβάνουν για την αποτελεσματική διαχείριση της νόσου.  Ενισχύει δε τις δράσεις του αυτές με την διεξαγωγή σχετικών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της κατάστασης, ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει την ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών του σχετικά με τις πρωτοβουλίες της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και τις στρατηγικές που μπορούν να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Στέγαση Πρωτοετών φοιτητών/τριών Ακ. Ετους 2020-21 στις Φοιτητικές Εστίες Λάρισας και Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας στο ΔΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου