Ειδήσεις

Τηλεδιάσκεψη των 1ου και 12ου Δημοτικών σχολείων Καρδίτσας


Στα πλαίσια των προγραμμάτων των σχολείων σε σχέση με τη φύση και το περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε στις 29/02/2016 τηλεδιάσκεψη με το Ευρωπαϊκό πειραματικό κέντρο πυρηνικών δοκιμών (CERN) της Ελβετίας.

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του ερευνητικού κέντρου κ. Δ. Χατζηφωτιάδου ξενάγησε τους μαθητές της ΣΤ (έκτης) τάξης των 1ου και 12ου Δημοτικών σχολείων Καρδίτσας στο φυσικό χώρο των εργαστηρίων όπου πραγματοποιούνται τα πειράματα και ειδικά το πείραμα ALICE, εξήντα μέτρα κάτω από το έδαφος, ώστε να δουν οι μαθητές τους τεράστιους επιταχυντές βάρους περίπου δέκα τόνων.

Στη συνέχεια παρουσίασε τη χρησιμότητα που έχουν τα ερευνητικά κέντρα και την εφαρμογή των αποτελεσμάτων στην καθημερινότητα μας,  όπως η ανακάλυψη του WEB-internet, το GPS καθώς επίσης και πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στις υπηρεσίες υγείας των ανθρώπων. Οι μαθητές υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους για να λύσουν τις απορίες που τους δημιουργήθηκαν από την παραπάνω παρουσίαση.

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν και οι εκπρόσωποι του ΕΚΦΕ Ν. Καρδίτσας.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνίδα καθηγήτρια για την αναλυτική και κατανοητή παρουσίαση στους μαθητές των σχολείων μας και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα ερευνητικά προγράμματα του CERN.

Προηγούμενο άρθρο Το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου αναβίωσε το έθιμο της Χελιδόνας