Ειδήσεις

Την ίδρυση αυτόνομης Σχολής του Παν/μίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα ζητά ο Κ.Τσιάρας


Την ίδρυση αυτόνομης Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας.

Με την ερώτησή του, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επιχειρεί να προκαλέσει μια δημόσια, εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Υπουργό για τις προθέσεις του σχετικά με τη θέση της Καρδίτσας στον νέο ακαδημαϊκό χάρτη.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Τσιάρας υπενθυμίζει στον αρμόδιο Υπουργό τη δέσμευση που είχε αναλάβει ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα για οριστικοποίηση του σχεδίου του μετά από νέα συνάντηση με τους φορείς του νομού, που θα πραγματοποιούσε στο τέλος Αυγούστου. «Σχεδόν έναν μήνα αργότερα, η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού με τους φορείς ακόμα εκκρεμεί, ενώ συνεχίζουν να οργιάζουν οι φήμες για ένα ετεροβαρές κυβερνητικό σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που αδικεί κατάφωρα τον νομό Καρδίτσας» υπογραμμίζει στην Επίκαιρη Ερώτησή του ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας, παράλληλα, πως «η κυβέρνηση φέρεται να επιλέγει οριστικά να μην ιδρύσει αυτόνομη σχολή στην Καρδίτσα»

«Στην πόλη της Καρδίτσας λειτουργεί το δεύτερο μεγαλύτερο campus στην περιφέρεια Θεσσαλίας και η προώθηση ενός σχεδίου που αφήνει αναξιοποίητη την τεράστια υλικοτεχική του υποδομή, ευλόγως δημιουργεί την πεποίθηση πως η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην πόλη μας και η διαβούλευση με τους φορείς είχε καθαρά προσχηματικό χαρακτήρα» προσθέτει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως οι τοπικοί φορείς της Καρδίτσας έχουν καταθέσει εξόχως ενδιαφέρουσες προτάσεις που ευνοούν την ανάπτυξη συνεργιών ανάμεσα σε ακαδημαϊκά τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευκολύνουν την αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας.

Τέλος, με την ερώτησή του, ο κ. Τσιάρας καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να αποδεχτεί την πάγια πρόταση της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση αυτόνομης Σχολής στην πόλη της Καρδίτσας και ζητά από τον κ. Γαβρόγλου να τοποθετηθεί επί των προτάσεων που έχουν υποβληθεί από την  τοπική κοινωνία.

 

Προηγούμενο άρθρο Το ποδήλατο στην υπηρεσία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς
Επόμενο άρθρο Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της 18ης Οικολογικής Γιορτής