Την απόφαση για επαναλειτουργία του Γυμνασίου Φαναρίου χαιρετίζει η Ασημίνα Σκόνδρα


Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Φαναρίου, χαιρετίζει η Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Σε δήλωσή της η κα Σκόνδρα αναφέρει: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαιρετίζω την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, να επαναλειτουργήσει το Ημερήσιο Γυμνάσιο Φαναρίου.

Οι άμεσες, μεθοδικές και έγκαιρες ενέργειες, τόσο του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσού, όσο και των  Βουλευτών της Καρδίτσας  απέδωσαν καρπούς και είχαν ως αποτέλεσμα να ανατρέψουν την προηγούμενη- αρνητική απόφαση  για αναστολή της λειτουργίας του εν λόγου εκπαιδευτηρίου.

Το Ημερήσιο  Γυμνάσιο, είναι ένα σύγχρονο, πρότυπο διδακτήριο που εδρεύει στον ιστορικό αυτό τόπο, απαράμιλλης ομορφιάς, με ένδοξο παρελθόν και ιστορικά μνημεία.  Βρίσκεται στον τόπο μαρτυρίου του Μεγαλομάρτυρος Σεραφείμ, ενώ έχουν αποφοιτήσει από αυτό, στη διάρκεια της μακρόχρονης λειτουργίας του, σπουδαίες προσωπικότητες της περιοχής.

Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε το Γυμνάσιο, να παραμείνει χώρος γνώσης, έρευνας, αναζήτησης και διαλόγου.

Στις μέρες μας, η Παιδεία είναι ίσως η μοναδική εγγυημένη επένδυση για το μέλλον της χώρας μας.

Στόχος μας να την προφυλάξουμε και να την ενισχύσουμε.

Με την ευκαιρία,  το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να επανεξετάσει τις καταργήσεις Σχολικών Μονάδων στο Νομό Καρδίτσας και όπου υπάρχουν αδικίες να αποκατασταθούν».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας και μελών της ΠΑ.Σ.Ε Αχελώου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων στο Θεσσαλικό κάμπο
Επόμενο άρθρο Νίκος Μιχαλάκης: Τα κέντρα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας μπορούν όχι μόνο να είναι βιώσιμα αλλά και να αναπτυχθούν