Ειδήσεις

Την αύξηση των θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου προανήγγειλε ο Κώστας Τσιάρας


Την αύξηση κατά πέντε (5) των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Σαρμάς, για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Δικονομίας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ενόψει του νέου δικαστικού έτους.

«Προκειμένου το Δικαστήριο να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο του, ως βασικός πυλώνας της δημοσιονομικής λειτουργίας του Κράτους, προχωρούμε στην αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο αμέσως επόμενο νομοθέτημα, αυξάνονται κατά πέντε (5) οι οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ήτοι, με μία (1) επιπλέον θέση Αντιπροέδρου και τεσσάρων (4) θέσεων Συμβούλων», τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση της Δικονομίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ενσωματώθηκε πρόσφατα στην έννομη τάξη με τον ν. 4700/2020 ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των δικαστικών λειτουργών του που παρέχει τη δυνατότητα επιτάχυνσης και εξορθολογισμού των διαδικασιών στους δικαστικούς σχηματισμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ δίνει παράλληλα την ώθηση που απαιτείται, ώστε με το νέο αυτό ξεκίνημα, να μπορέσει το Δικαστήριο να επιτελέσει τον κομβικό, για τη λειτουργία του Κράτους, ρόλο του.

«Θεσπίστηκε μια σύγχρονη νέα δικονομία στο Δικαστήριο, η οποία κατέστη άκρως απαραίτητη λόγω της παρέλευσης σχεδόν 40 ετών από την προηγούμενη», υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των νέων Τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου «με απολύτως ορθολογική κατανομή στις αρμοδιότητές τους, που επιτυγχάνουν την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων. Εξοικονομούνται ώρες εργασίας, αλλά και πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε και στη λειτουργία του νέου Τμήματος Ελέγχων. Μια σημαντική καινοτομία για το Δικαστήριο. Ένας νέος σχηματισμός για την αποτελεσματική επιτέλεση των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του Δικαστηρίου» δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που έχουν ληφθεί και στους χώρους των δικαστηρίων, εκφράζοντας την ελπίδα πως παρά τις δυσκολίες λόγω του νέου κύματος της πανδημίας, αλλά και του τεράστιου όγκου των υποθέσεων που συσσωρεύτηκε την περίοδο της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων «το στοίχημα του νέου δικαστικού έτους μπορεί να κερδηθεί και θα κερδηθεί».

Προηγούμενο άρθρο Αναβαθμίζεται ενεργειακά το δημαρχείο Παλαμά
Επόμενο άρθρο Επιλύθηκαν κτιριακά προβλήματα στα 13ο και 37ο νηπιαγωγεία Καρδίτσας