Ειδήσεις

Την ενεργοποίηση των κοινοτικών κινήτρων υπέρ των νέων αγροτών ζητά ο Κ. Τσιάρας


Κοινή ερώτηση κατέθεσαν σαράντα δύο  (42) βουλευτές της Ν.Δ., αναμεσά τους και ο  Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ζητώντας την άμεση αύξηση των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για τους νέους αγρότες.

«Παρότι η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από τις κοινοτικές διατάξεις και έχει εξαγγελθεί εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να αρνείται πεισματικά την εφαρμογή της, καταδεικνύοντας με τρόπο αυτό το πόσο «πιστεύει» και «ενισχύει» τους νέους αγρότες της πατρίδας μας»,  επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ερώτηση.

«Η αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών, ηλικίας μέχρι 40 ετών, έως το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας, είχε προβλεφθεί από το Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας 2014-2020. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουδέποτε έκανε χρήση αυτής της δυνατότητας, ενώ παράλληλα με μια σειρά από καθυστερήσεις και παραλείψεις στερεί από την αγροτική μας οικονομία και την ελληνική ύπαιθρο ευκαιρίες ηλικιακής ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού, βιωσιμότητας και ανάπτυξης», τονίζουν στην ερώτησή τους οι 42 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση και ζητούν από τον κ. Αποστόλου εξηγήσεις γιατί μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε αυτό το αναπτυξιακό μέτρο, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καν προκηρυχθεί το μέτρο για τα σχέδια βελτίωσης των νέων αγροτών.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 19 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 32η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2016