Ειδήσεις

Την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη τίμησε η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού


Τράπεζα Αίματος δημιούργησε η Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα. Γι’ αυτό το λόγο στελέχη, μέλη και φίλοι της Σχολής βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας  το πρωί της Τρίτης παρουσία του Διευθυντή του τμήματος Αιμοδοσίας του κ. Κωνσταντίνου Αθανασίου.

Η κίνηση αυτή είναι και σημειολογικής σημασίας καθώς η 14η Ιουνίου είναι η «Παγκόσμια ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη». Με αυτή τη δράση ο Ολυμπιακός επιθυμεί να καταδείξει τόσο την αξία του εθελοντισμού για μια κοινωνία αλληλεγγύης και συμμετοχικότητας, όσο και την σπουδαιότητα του πολίτη-αιμοδότη, που προσφέρει ένα αγαθό πολύ ιδιαίτερο, ένα κομμάτι από τον εαυτό του. Το αίμα, που όλοι το έχουμε, αλλά όταν το χρειαζόμαστε δεν το βρίσκουμε εύκολα.

Η Τράπεζα αίματος της Σχολής Ποδοσφαίρου θα καλύπτει όλα τα μέλη της Σχολής του Ολυμπιακού και τις οικογένειές τους σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη για εξεύρεση αίματος.

Ο Υπεύθυνος της Σχολής του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα κ. Θεόδωρος Παρθένης δήλωσε σχετικά: «Όπως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, όποιος αθλητής φοράει το έμβλημα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, η κάθε ομάδα που αγωνίζεται με τα ερυθρόλευκα ανεξαρτήτου αθλήματος, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί, γιατί αυτή είναι η κουλτούρα του Ολυμπιακού. Δεν είμαστε, όμως, μόνο αθλητισμός. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και στην κοινωνία. Είναι μια οικογένεια, που η αγάπη προς τον πλησίον, η κοινωνική προσφορά και αρωγή είναι χαραγμένη στο DNA της, πέρα και πάνω από ιδεολογικές πεποιθήσεις, χρώμα, φύλο και τρόπο ζωής και το έχει αποδείξει στην πράξη. Ακολουθώντας το όραμα του Προέδρου μας κ. Ευάγγελου Μαρινάκη για ένα παγκόσμιο Ολυμπιακό με κοινωνική διάσταση, δίνουμε σήμερα λίγο από το αίμα μας, λίγη από την αγάπη μας, για όσους το χρειαστούν στο μέλλον με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης.»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τομείς και Ειδικότητες 1ου ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας