Ειδήσεις

Την Παγκόσμια ημέρα διατροφής θα τιμήσουν οι παιδικές βιβλιοθήκες


Με ένα ωραίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τιμήσουν οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο.

Στις 16 Οκτωβρίου 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη.

Λέμε καθημερινά ότι πρέπει να τρεφόμαστε υγιεινά και με μέτρο, όπως λέει και το ρητό

του Κλεόβουλου του Λίνδιου, ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας «Μέτρον Άριστον».

Η δραστική αλλαγή του σύγχρονου τρόπου ζωής, η μείωση του ελεύθερου χρόνου, η μετεξέλιξη της οικογενειακής δομής και η επακόλουθη υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών που οδηγούν στην κατανάλωση έτοιμου και τυποποιημένου φαγητού, αποτελούν μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία σήμερα.

Τρώνε σωστά τα παιδιά μας; Τρώμε σωστά εμείς; Ποιες τροφές είναι υγιεινές; Ποιες πρέπει να αποφεύγουμε; Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να τρώμε κρέας, ζυμαρικά, λαχανικά, όσπρια; Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για τα γεύματα της ημέρας;

Για όλες αυτές τις ερωτήσεις και πολλές ακόμη, θα μας απαντήσει η Διατροφολόγος Κυρία Βάλια Δεληγιάννη, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 5:30 το απόγευμα, στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» (Κ. Βελή 18) του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και φυσικά στους γονείς τους, ώστε να φροντίζουν καθημερινά για την υγιεινή τους διατροφή!!!

Σας περιμένουμε όλους για νέες διατροφικές περιπέτειες!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου ο Νικόλαος Ντίτορας
Επόμενο άρθρο Στενή συνεργασία Δήμου Καρδίτσας και ΤΟΕΒ Ταυρωπού