Ειδήσεις

Την Τετάρτη το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στους Σοφάδες


  Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και την πόλη να φοράει τα γιορτινά της, οι Σοφάδες υποδέχονται τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 18:00 με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Φέτος όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου συνενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που εξελίσσεται σε εξωτερικούς χώρους αλλά και στο Πνευματικό Κέντρο όπως επίσης και σε κάθε τοπική κοινότητα του Δήμου, με σκοπό να προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες.

«Η Δημοτική Αρχή μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που είχε και στα ακόμη στενότερα οικονομικά περιθώρια, καταβάλλει τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σοφάδων Αθανάσιος Σκάρλος.

Ο στολισμός της πόλης είναι σε εξέλιξη με στόχο φέτος να επεκταθεί σε περισσότερα σημεία «Βασικό άξονα αποτελεί η κεντρική πλατεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις  πόλεις. Πιστεύουμε ότι η τελική εικόνα στο κέντρο θα τους ικανοποιήσει όλους και θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο δεύτερος άξονας για φέτος είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στο οποίο μετέχουν και στηρίζουν όλες οι δομές του Δήμου.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου ξεδιπλώνεται μία σειρά εκδηλώσεων που συνθέτουν το παραμύθι των Χριστουγέννων.

Η Φιλαρμονική , το Δημοτικό Ωδείο, οι Σύλλογοι  υλοποιούν το δικό τους πρόγραμμα μετατρέποντας τα Χριστούγεννα σε μια μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους , προσφέροντας μία υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία αλλά και αναβιώνοντας έθιμα.

 

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

 

        ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1/12 : Άγιος Βησσάριος: ώρα : 6:00 μμ.  Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία του χωριού. Κάλαντα από την παιδική χορωδία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Σοφάδων. Κεράσματα από το Σύλλογο Αλληλεγγύης και Ψυχαγωγίας ” Ο Άγιος Βησσάριος” και την Τοπική Κοινότητα.

4/12: Ματαράγκα : ώρα: 6:00 μμ. Χριστουγεννιάτικη γιορτή με Άναμμα του δέντρου από την Τοπική Κοινότητα και τους Συλλόγους της.

7/12: *Κέδρος: ώρα 3:00 μμ: Χοροί και τραγούδια από τα τμήματα του Χορευτικού – Λαογραφικού Ομίλου Κέδρου και του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης.

*ώρα 6:00 μμ: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο.

* Πύργος Κιερίου:ώρα: 5:30 μμ: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου Κιερίου.

* Αγία Παρασκευή: ώρα: 6:00μμ: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με κεράσματα από την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο Γυναικών Αγ. Παρασκευής. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σοφάδων.

8/12 :  * Μαυραχάδες : ώρα: 5:30μμ: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Μορφωτικό Σύλλογο Μαυραχάδων.

* Φίλια: ώρα: 6;00μμ: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Τοπική Κοινότητα και το Μορφωτικό Σύλλογο Φίλιας.

,* Θραψίμι: ώρα: 6:00 μμ: Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Τοπική Κοινότητα.

* Καρποχώρι: ώρα: 6:00μμ: Χριστουγεννιάτικη γιορτή  από την Τοπική Κοινότητα και τους Συλλόγους της με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σοφάδων

11/12: ώρα: 6:00μμ: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Σοφάδων στη Κεντρική Πλατεία. Συμμετέχουν : η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σοφάδων, η Παιδική Χορωδία και η  Μεικτή Χορωδία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής, το τμήμα Latin του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων. Γιορτινή Συναυλία με την ορχήστρα του Μάκη Κουτσιούμπα.

13/12: ώρα: 5:00μμ: Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων- Κεντρική Πλατεία: Η παιχνιδιάρικη νιφάδα παίζει με τα παιδιά τα παιχνίδια που έμαθε από τη γιαγιά της.

14/12: * Άγιος Βησσάριος: ώρα: 6:00μμ: ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Ψυχαγωγίας Ο Άγιος Βησσάριος οργανώνει το ετήσιο γιορτινό bazaar ,του με δημιουργίες των μελών του.

” Δασοχώρι: ώρα: 6:00μμ: Ο Μορφωτικός Σύλλογος Δασοχωρίου ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, προσφέρει εδέσματα στους επισκέπτες και υποδέχεται με θέατρο τον Αϊ Βασίλη.

* Ερμήτσι: ώρα: 6:00μμ: ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου στολίζει και φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο .

* Σοφάδες: ώρα: 6:00μμ: Πνευματικό Κέντρο: ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων με τη υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων υποδέχεται το Θεσσαλικό Θέατρο με το έργο ” Ο Υπάλληλος ” του Χουρμούζη.

15/12: ώρα: 4:00μμ: Κεντρική Πλατεία Σοφάδων: Το Εικαστικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων πραγματοποιεί το ετήσιο γιορτινό bazaar του με έργα των μαθητών του. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο χώρο του Εργαστηρίου ( εργατικές κατοικίες Σταθμού)

,* Λεοντάρι: ώρα: 6:00μμ: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Τοπική Κοινότητα και το Μορφωτικό Σύλλογο Λεονταρίου. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σοφάδων.

19/12: ώρα:6:00μμ: Ματαράγκα: Στο Δημοτικό Σχολείο o Δήμος Σοφάδων υποδέχεται τον γνωστό κλόουν Kiko σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους του.

21/12: ώρα:6:30 μμ: Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων: ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων υποδέχεται μουσικοχορευτικά τα Χριστούγεννα με ένα πρωτότυπο musical και τη συμμετοχή όλων των παιδικών ομάδων.

22/12: ώρα: 11:00πμ: Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων: το γυμναστήριο Oxygen παρουσιάζει τις γιορτινές χορογραφίες του.

* Ώρα: 11:30πμ: Πολυχώρος Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων ( πρώην Δημοτικό Σχολείο Μοσχολουρίου): ” Το μαγικό εργαστήρι των Χριστουγέννων”: ένα υπαίθριο πάρκο δραστηριοτήτων με τραμπολίνο, flying fox, face painting, γιορτινές κατασκευές, διαγωνισμό πινιάτας και δωράκια από τον Αϊ Βασίλη.

* Ώρα: 6:00μμ: Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων: Η ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Σοφάδων. Συμμετέχει ο σολίστ πιάνου σε έργα Chopin,  Beethoven και  Liszt ο Νικόλαος Παππάς.

24/12: ώρα: 10:30πμ: η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου σε γιορτινές μελωδίες στους δρόμους της πόλης.

Ώρα: 11:00πμ: Παραδοσιακά Καλαντίσματα από εφηβικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

27/12: Άγιος Βησσάριος: ώρα 6:00μμ: γιορτή για τα μικρά παιδιά από το Σύλλογο Αλληλεγγύης και Ψυχαγωγίας” Ο Άγιος Βησσάριος”.

28/12: ώρα: 11:00πμ: Άγιος Βησσάριος:Γουρουνοχαρά από την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο Αλληλεγγύης και Ψυχαγωγίας” Ο Άγιος Βησσάριος”.

* 5:00μμ: Κεντρική Πλατεία Σοφάδων:  Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων : ” Η σκανταλιάρα η νιφάδα ζητά την βοήθειά σας για να βρει το ξωτικό που κρύφθηκε καλά μες στους Σοφάδες

* 7:00μμ: Μοσχολούρι: ο Μορφωτικός Σύλλογος Μοσχολουρίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη μοναδική Γουρουνοχαρά που διοργανώνει.

29/12 : ώρα: 10:00 μμ.:η Λέσχη Ανάγνωσης ” Σοφά…δες” οργανώνει bazaar βιβλίου στην Κεντρική Πλατεία και άλλες πλούσιες εκδηλώσεις.

30/12: ώρα: 5:00μμ: Κεντρική Πλατεία Σοφάδων: Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων: ” Η νιφάδα βοηθάει τον Αϊ Βασίλη να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά”.

31/12: ώρα: 10:30 πμ: η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου σε γιορτινές μελωδίες στους δρόμους της πόλης.

* ώρα: 11:00 πμ: Παραδοσιακά Καλαντίσματα από εφηβικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

3/1/2020: ώρα: 5:00 μμ: Κεντρική Πλατεία Σοφάδων: Σύλλογος Γυναικών Σοφάδων: ” Η νιφάδα είναι ζαχαροπλάστισσα καλή, φόρεσε το άσπρο της σκουφί και μοιράζει βασιλόπιτα με το κρυμμένο το φλουρί”.

5/1/2020 :  από τις 11:00πμ. : Ομάδα Ρογκατσαραίων του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων στους δρόμους της πόλης ” κλείνει” τις γιορτές του Δωδεκαημέρου.

 

Προηγούμενο άρθρο Υπογράφηκε η σύμβαση για τη Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Παμίσου
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκστρατεία του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία