Την χρηματοδότηση ώριμων έργων αγροτικής υποδομής διεκδικεί η Περ. Ενότητα Καρδίτσας


Τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η ηγεσία της Αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό. Στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες, συζήτησαν μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, ζητώντας από τον αναπλ. Υπουργό, θετική αντιμετώπιση. Μεταξύ των άλλων θεμάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ζήτησε από τον υπουργό να εξετάσει την ένταξη στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», μια σειράς ώριμων έργων, που αφορούν τον αγροτικό χώρο της Καρδίτσας.

Ο κ. Τσιάκος ζήτησε από τον υπουργό να εξαντλήσει κάθε περιθώριο χρηματοδότησης που έχει από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής», καθώς η περιοχή της Καρδίτσας έχει τουλάχιστον 60% αγροτική οικονομία. Επίσης του τόνισε ότι η Καρδίτσα έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τον πρωτογενή τομέα, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην εθνική οικονομία και στο ετήσιο ΑΕΠ.

Από την πλευρά του ο κ Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για ένταξη των προτεινόμενων έργων, αν και υπογράμμισε ότι η πρόταση έπρεπε να έχει υποβληθεί πριν από αρκετό καιρό, καθώς υπάρχει σημαντική δέσμευση των κονδυλίων του προγράμματος.

 

Αναλυτικά τα έργα που ζητά η Περ. Ενότητα Καρδίτσας να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι τα εξής:

 

Παράλληλα έργα αναδασμού Αγιοπηγής – Μαύρικα, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ

 

Αντικατάσταση κεντρικών διωρύγων Ταυρωπού,  προϋπολογισμού 10.817.650 ευρώ

 

Κατασκευή αντλιοστασίων για την βελτίωση της άρδευσης στις εκτός δικτύου περιοχές,  προϋπολογισμού 2.214.000 ευρώ

 

Κατασκευή κλειστού δικτύου άρδευσης στις ζώνες Σ2, Σ3, Σ4 το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες 28.500 στρ. καθαρής αγροτικής γης, στην περιοχή του Αγ. Βησσαρίου, Καππαδοκικού και Οθωμανικού του Δήμου Σοφάδων, προϋπολογισμού 15.280.000 ευρώ

 

Αρδευτικά δίκτυα Υπέρειας Ν. Λάρισας – Ορφανών Καρδίτσας, προϋπολογισμού 64.000.000 ευρώ

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη σε Τοπικές Κοινότητες - Σήμερα Πέμπτη, σε Χάρμα, Καππά, Πύργο Ιθώμης και Ελληνόπυργο
Επόμενο άρθρο Πάνω από 1,35 €/λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης