Τη στήριξη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητά ο Ευαγγ. Λέμας


Με το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρδίτσας, συναντήθηκαν χθες Πέμπτη 24 Οκτωβρίου ο κ. Ευάγγελος Λέμας, περιφερειακός σύμβουλος & επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Καρδίτσας” και ο κ. Γιάννης Γκορτσίλας Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας

Ο κ Ε. Λέμας & ο κ. Γ. Γκορτσίλας ενημερώθηκαν από τον κ. Ταξ. Ευαγγελογιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου, για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε προσωπικό του Νοσοκομείου Καρδίτσας που οφείλονται σε μια σειρά από παράγοντες όπως συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις, απολύσεις κ.λ.π. Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος τόνισαν ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπου αυτές οι ελλείψεις εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, ενώ ζήτησαν στήριξη, για να μην απαξιωθεί το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

-Από την πλευρά του ο κ. Ευαγ. Λέμας σε σύντομες δηλώσεις του, τόνισε ότι “Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρδίτσας, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε την ενεργή συμμετοχή μας στην προσπάθεια για μια καλύτερη Δημόσια Yγεία. Η συνεχώς επιδεινούμενη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και οι προκρούστειες οριζόντιες περικοπές των δαπανών και της λειτουργικότητας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Yγεία. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές στην προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος των Εργαζομένων όπως και ο Σύλλογος Ιατρών του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Το προσωπικό του ιδρύματος, κάνουν το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση της υγείας των πολιτών, αλλά θα πρέπει να υπάρξει στήριξη και από τους τοπικούς φορείς και από την κεντρική εξουσία».

-Σε δηλώσεις του ο κ. Γκορτσίλας τόνισε τα εξής: «Σαν Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σ’ όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καρδίτσας δεδομένου ότι η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου περνάει και μέσα από τα δικά τους χέρια, όχι μόνο από το εξειδικευμένο προσωπικό των γιατρών. Kαι θα θέλαμε να δηλώσουμε στο σημείο αυτό ότι ζητάμε μια συνεργασία μ’ όλους τους φορείς, τόσο με τους εργαζομένους, όσο και με το ιατρικό προσωπικό, αλλά και με τη διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσει η ομαλή μετάβαση των ασφαλισμένων όσον αφορά την φαρμακευτική τους αγωγή από το Νοσοκομείο όταν φεύγουν και πηγαίνουν στο σπίτι τους για να συνεχίσουν τη θεραπεία μέσω ενός φαρμάκου το οποίο θα είναι πραγματικά ποιοτικό, θα είναι ελεγμένο. Δεν έχουμε καμμία αντίρρηση να είναι γενόσημο αρκεί αυτό να είναι ελληνικής προέλευσης κάτι το οποίο βοηθά και την χώρα μας όσον αφορά τις οικονομικές της δυνατότητες. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα σημεία θα συζητηθούν εκτενέστερα και σε επόμενες συναντήσεις. Ευελπιστούμε στη λύση τους και αν χρειαστεί ακόμη μπορεί να φτάσουμε και στο Υπουργείο Υγείας για να προτείνουμε μαζί μ’ όλους τους φορείς συγκεκριμένες λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόστιμα ύψους 6.000 ευρώ σε δύο επιχειρήσεις σε Καρδίτσα και Παλαμά
Επόμενο άρθρο Παραιτήθηκε σύσσωμη η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ