Τη συνέχιση της αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος και στην ορεινή Αργιθέα ζητά ο Σπύρος Ταλιαδούρος


Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σε συνέχεια της Ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, για τη συνέχιση της αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος στις περιοχές της Ρεντίνας και του Βαθυλάκκου του Δήμου Σοφάδων, με νέα Ερώτηση του στη Βουλή, ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Yποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος και στον ορεινό Δήμο Αργιθέας, που αποτελεί σήμερα «λευκή περιοχή» των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, καταδικάζοντας τους κατοίκους της περιοχής σε πλήρη απομόνωση.

Ειδικότερα, η Ερώτηση του κ. Ταλιαδούρου έχει ως εξής:

«Tεράστιο πρόβλημα σημειώνεται με την αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος σε εκτεταμένες περιοχές της χώρας αφού το πέρασμα από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα οδηγεί στην απομόνωση χωριών, κυρίως ορεινών, που βρίσκονται σε ευρύτερες περιοχές που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που καλύπτονται με ψηφιακό σήμα, μεταξύ των οποίων και ο ορεινός Δήμος Αργιθέας Καρδίτσας.

Ειδικότερα, στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας όπου η μετάδοση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος που κάλυπτε εν μέρει το Δήμο θα πάψει οριστικά την 31η Οκτωβρίου δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία οι αναμεταδότες ψηφιακού σήματος από τον αποκλειστικό πάροχο του ψηφιακού σήματος την Digea, με συνέπεια η ο Δήμος Αργιθέας να αποτελεί «λευκή περιοχή» των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, καταδικάζοντας τους κατοίκους της περιοχής σε πλήρη απομόνωση.

Και όλα αυτά, ενώ ο Δήμος Αργιθέας έχει αναζητήσει τρόπους για την τοποθέτηση ψηφιακών αναμεταδοτών, αφού σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου, οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν τη «Digea Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.» για την τοποθέτηση δευτερευόντων αναμεταδοτών, το κόστος των οποίων ανά μονάδα ανέρχεται σε 10.000 έως 15.000 ευρώ, οι οποίοι όμως έχουν αποβεί άκαρποι γιατί υπάρχει θέμα με το Ελεγκτικό Συνέδριο για το αν θεωρεί “επιλέξιμες” αυτές τις δαπάνες ή όχι.

Καθώς βάσει του νόμου 4173/2013 η ΝΕΡΙΤ ΑΕ οφείλει να καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας εισπράττοντας το ανταποδοτικό τέλος αντιστάθμισμα των τριών ευρώ το μήνα ανά λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, και καθώς η τηλεόραση αποτελεί ένα καταλυτικό μέσο για τη συνοχή, την ενημέρωση, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής των πολιτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει ώστε να συνεχιστεί η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος και να μην μείνει χωρίς τηλεόραση κάθε χωριό και κάθε σπίτι του ορεινού Δήμου Αργιθέας Καρδίτσας, μετά και τη ληκτική ημερομηνία εκπομπής του αναλογικού σήματος;»

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η διανομή φρούτων από το Σύλλογο Πολυτέκνων
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για την περισυλλογή νεκρών ζώων στο Δήμο Μουζακίου