Τιμητική βράβευση στον Αθανάσιο Αν. Κακάβα


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοικήσεως Ελλάδος απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Αθανάσιο Αν. Κακάβα, τέως Γραμματέα της Κοινότητας Μητρόπολης Νομού Καρδίτσας. Ο κ. Κακάβας υπήρξε επίσης ιδρυτής και Πρόεδρος Κοινοτικών Υπαλλήλων, ιδρυτής και Πρόεδρος Συνταξιούχων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Η πλακέτα του απενεμήθη τιμής ένεκεν για τη συνδικαλιστική του προσφορά καθώς ήταν πάντα παρών στις γενικές συνελεύσεις της συνομοσπονδίας από αμνημονεύτων ετών.

 

Βιογραφικό Αν. Κακάβα

1955-1956 Υπήρξε Γραμματέας κοινότητος Μεσενικόλα

1959-1964 Γραμματέας κοινότητος Μοσχάτου και το 1964 ήταν και υπάλληλος στην Αγροτική Τράπεζα Καρδίτσας

1965 – 7.02.1992 Γραμματέας κοινότητος Μητρόπολης και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του τμηματάρχου

Υπήρξε μέλος του νομαρχιακού συμβουλίου στη Νομαρχία και μέλος επιτροπής διαγωνισμών γραμματέων

1954 ίδρυσε στη Μητρόπολη σωματείο φορτοεκφορτωτών και εργατών

1983 ίδρυσε στη Μητρόπολη τον καπνικό συνεταιρισμό

1985 Ξεκίνησε το πανηγύρι στο εξωκκλήσι Άγιος Νικόλαος

Ίδρυσε το Σύλλογο Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος.

Στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2001 αντιπροσώπευσε ως Πρόεδρος του Συλλόγου μαζί με τον Γραμματέα του κ. Μιλτιάδη Στεργιούλη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Νικόλαο Ζιώγα, τον Αντώνη Φραγκιουδάκη από την Κρήτη και τον Χρήστο Γεωργάκη από τα Τρίκαλα όπου και πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Βουλής στις 11 ενημέρωσε αρκετούς βουλευτάς. Για δύο ημέρες στη Βουλή μίλησαν 42 βουλευτές και ψήφισαν το νόμο 2969/2001 που προστατεύει το τσίπουρο και τσικουδιά.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός κ. Απόστολος Φωτιάδης πήρε το λόγο από την πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη και τους απηύθυνε χαιρετισμό για την αρμονική συνεργασία που είχαν και την υπομονή τους να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Βουλής και τα χειροκροτήματα από τους βουλευτές έφτασαν σε όλη την Ελλάδα.

2005 στη συνέλευση της Ομοσπονδίας τους, στη γενική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη τον βράβευσαν καθώς και τον Ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Γκλαβάκη, στις 30/12/2012 στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη τον τίμησαν με πλακέτα ως επίτιμο αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος.

Ίδρυσε στην Μητρόπολη 1ον το γυμνάσιο, 2ον παιδικό σταθμό, 3ον ΚΑΠΗ, 4ον ως ταμίας της ερανικής επιτροπής ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Μητρόπολης ο Άγιος Γεώργιος και άλλα 20 μέλη αποπεράτωσαν τον Ιερό Ναό.

Στις 19/04/1994 έγινα τα θυρανοίξια με την ευλογία του τότε Μητροπολίτη μας κ.κ. Κλεόπα και απηύθυνε και εκείνος χαιρετισμό.

1/11/2014 έγινα τα εγκαίνια με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Τιμοθέου.

Προηγούμενο άρθρο Με πλήθος εκδηλώσεων τιμά την Διεθνή Ημέρα Μουσείων η Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα σε χωριά της Καρδίτσας