Τιμητική διάκριση για τον Δημήτρη Απ. Ρήτα – Η πρόσκληση από την κρατική ραδιοφωνία


Μία ακόμη μεγάλη τιμητική διάκριση για τον Δημήτρη Απ. Ρήτα, τον συμπολίτη φιλόλογο, συγγραφέα, στιχουργό και Διευθυντή του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, αποτελεί η πρόσκλησή του από την Κρατική Ραδιοφωνία στο Παγκόσμιο Πρόγραμμά της που έχει τίτλο «Η φωνή της Ελλάδας» και μεταδίδεται από το «Ράδιο Φιλία».

Την ανωτέρω εκπομπή, που διαρκεί μία ώρα, επιμελείται και παρουσιάζει ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος Γιάννης Τζουανόπουλος. Επίσημοι καλεσμένοι της εκπομπής είναι σπουδαίες προσωπικότητες από τους χώρους των τεχνών,της επιστήμης, πολιτικής, κλπ.

Ο Δημήτρης Απ. Ρήτας είναι «ο επίσημος καλεσμένος» για της προσεχούς εβδομάδας. Η εκπομπή θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2012, στις 6 μ.μ. έως 7 μ.μ., για την Ελλάδα. Η ίδια εκπομπή θα μεταδοθεί την Τρίτη, 5 Μαρτίου, στις 7 π.μ., για την Αυστραλία και τις γύρω περιοχές και την Κυριακή, 10 Μαρτίου, στις 5 π.μ.για την Αμερική, Καναδά, Βραζιλία, Αργεντινή, κλπ.

Ο Δημήτρης Απ. Ρήτας θα μιλήσει για τις δραστηριότητές του στο τραγούδι και το θέατρο. Θα μιλήσει για τους συνεργάτες του συνθέτες Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Νικολόπουλου, Θανάση Πολυκανδριώτη, κ.ά. για τους συνεργάτες του τραγουδιστές, Βοσκόπουλο, Γαϊτάνο, Γλυκερία, Θαλασσινό, Κόκοτα, Λύδια, Μοσχολιού, Μητροπάνο, Πάνου, Πάριο, Πουλόπουλο, Σακελλαρίου, κ. ‘α. Στην εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια παλιά και νέα που έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Θα μιλήσει, επίσης, για τα συνεχή 29 χρόνια που δραστηριοποιείται με το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, για τις 1.353 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, Γερμανία και Ελβετία, για τις, δωρεάν, παραστάσεις σε φυλακές, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, Γηροκομεία, Σχολεία και Ιδρύματα με παιδιά με ειδικές ανάγκες, για πλημμυροπαθείς, σεισμοπαθείς, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κλπ. Επίσης, για τις διακρίσεις του ίδιου και τις διακρίσεις του Θεάτρου από το Υπουργείο Πολιτισμού, Οικονομικών, Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας και πολλών άλλων Υπουργείων και Οργανισμών για το πολιτιστικό, κοινωνικό και προνοιακό έργο που πραγματοποίησε με τους συνεργάτες του, ως τώρα.

Η ανωτέρω πρόσκληση είναι μία ακόμη δικαίωση για την προσφορά του συντοπίτη μας Δημήτρη Απ. Ρήτα και σημαντική διαφήμιση για την Καρδίτσα μας, αφού η εκπομπή θα μεταδοθεί σε όλον τον κόσμο.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημήτρης Ρήτας

Προηγούμενο άρθρο Λ. Τσιρέπα: «Πειραματόζωα αντοχής οι μικρο-ομολογιούχοι ,οι μικρομέτοχοι και οι μικροκαταθέτες;»
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ε. Στυλιανίδη- Δ. Τσιαντή - θέμα οι κατολισθήσεις στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα