Τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο δρόμο Καστανιά – Μούχα επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης


Τα σημεία όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  δυο εργολαβιών για την αποκατάσταση του ορεινού δικτύου της Καρδίτσας, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ Τσιάκος επισκέφθηκε τα έργα με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών, καθώς και τις επεμβάσεις που έγιναν.

Η πρώτη εργολαβία αφορά τη «Βελτίωση – Συντήρηση & Αποκατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 1.100.000 € και χρηματοδοτείται από ΚΑΠ Π.Ε. Καρδίτσας/2012.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2012 υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής, μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και του εκπροσώπου της εργοληπτικής επιχείρησης.

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση των ζημιών (κοψίματα, καθιζήσεις κλπ.) που έπαθε το ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού Καρδίτσας και αφορά την κατασκευή διαφόρων τεχνικών έργων (τοίχοι αντιστήριξης, στραγγιστήριοι τάφροι κλπ.)

Στα πλαίσια του έργου έγινε η αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο Καστανιά – Μούχα και συγκεκριμένα σε τρείς θέσεις.

Εκτελέστηκαν εργασίες εκσκαφών και επιχώσεων με λίθους λατομείου, κατασκευάστηκαν, στραγγιστήρι μήκους 250 μ., τοίχος αντιστήριξης, επενδεδυμένη τάφρος, εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών  και έγινε επέκταση ενός πλακοσκεπούς οχετού.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, αποκαταστάθηκαν πλήρως οι ζημιές στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, με αποτέλεσμα την ασφαλή και άνετη κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Η δεύτερη εργολαβία που αναφέρεται στο ίδιο οδικό τμήμα αφορά: «Επείγουσες αποκαταστάσεις ζημιών  στο δρόμο Καστανιά – Μούχα»

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Κ.Α.Π. Π.Ε. Καρδίτσας με προϋπολογισμό δημοπράτησης 73.800,00 € με τη δαπάνη του Φ.Π.Α.

Η σύμβαση υπογράφηκε στις 06-12-2011. Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η αποκατάσταση των ζημιών που παρουσιάστηκαν στο δρόμο Καστανιά – Φράγμα Ν. Πλαστήρα. Συγκεκριμένα  η αποκατάσταση  αφορά  καταπτώσεις  του κατάντη πρανούς και καθίζηση του οδοστρώματος της οδού σε δύο θέσεις. Η πρώτη είναι πριν από τον οικισμό της Μούχας και η δεύτερη είναι μετά από τον οικισμό επί της παράκαμψης αυτού.

Ο κ. Τσιάκος μετά την επίσκεψη του δήλωσε ικανοποιημένος από την πρόοδο και το αποτέλεσμα των εργασιών. Τόνισε πως ήταν απόλυτη ανάγκη να προχωρήσουν ταχύτατα οι εργασίες αποκατάστασης στο εν λόγω τμήμα, καθώς εξυπηρετεί πολλούς επισκέπτες της περιοχής μας, που θέλουν να επισκεφτούν το φράγμα και τη λίμνη Πλαστήρα τόσο κατά τους θερινούς όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο κ. Τσιάκος πρόσθεσε πως ο τουρισμός για την περιοχή μας έχει πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, καθώς οι λίμνες Πλαστήρα και Σκοκόβου αποτελούν πόλο έλξης. Στην κατεύθυνση αυτή πρόσθεσε και με δεδομένη τη διακήρυξη του Περιφερειάρχη κ. Κων/νου Αγοραστού, για πολιτικές που θα στηρίζουν το τουριστικό προϊόν, η Περ. Ενότητα Καρδίτσας, καταβάλει προσπάθεια να βελτιώσει με τις δυνάμεις που διαθέτει, τις υποδομές της περιοχής, ώστε η διακίνηση των επισκεπτών να γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση ΔΣ Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Η ηλεκτροκίνηση στη Δυτ. Θεσσαλία