Ειδήσεις

Τι απέγινε το τσίπουρο του Μπούτα στον Τσίπρα;


Οταν ο σκληροτράχηλος αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας έφερε πεσκέσι ένα μπουκάλι τσίπουρο στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα (φωτογραφία) λέγοντάς του ότι είναι το τελευταίο γνήσιο τσίπουρο που πίνει (αν επιβάλει φόρο στο οινόπνευμα), δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι απέγινε το τσίπουρό του. Το δοκίμασε ο Πρωθυπουργός; Του άρεσε; Εκανε κανένα σχόλιο;

Εψαξα το θέμα και ιδού η κατάληξη του γνήσιου τσίπουρου. Σας πληροφορώ ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήπιε ούτε μια γουλιά. Ούτε καν το άνοιξε να το μυρίσει. Απλώς το είδε μέσα στο μπουκάλι και είπε: «Το τσίπουρο και τον ήλιο δεν θα μας τα πάρει κανείς». Μόλις τελείωσε η συνάντηση με τους αγρότες των 69 μπλόκων ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στο γραφείο του κρατώντας (περίπου σαν λάφυρο) το τσίπουρο. Και κάλεσε «τα παιδιά» (έτσι τα ονομάζει) του γραφείου του να το δοκιμάσουν. Σε χρόνο dt βγήκαν πλαστικά ποτήρια, ένας-δυο βρήκαν και ποτήρια-σφηνάκια και το τσάκισαν. Το ήπιαν εις υγείαν των αγροτών. Αλλά μη νομίζετε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρθηκε για την ποιότητα του τσίπουρου.

Και ρώτησε αργότερα τους συνεργάτες του πώς τους φάνηκε. Ιδού το αποτέλεσμα του… tsipourou test, όπως το προσδιόρισαν «τα παιδιά του γραφείου» του Πρωθυπουργού: «Εξαιρετικό», «πολύ καλό», «πολύ δυνατό», «άλλο πράμα, πρόεδρε, έπρεπε να το είχατε δοκιμάσει…».

Το Βήμα

Προηγούμενο άρθρο Έλεγχοι σε 836 άτομα και 714 οχήματα σε όλη τη Θεσσαλία - 241 παραβάσεις και 13 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ