Ειδήσεις

Τον αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο επισκέφθηκε ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ κ. Κ. Πουλάκης


Τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο επισκέφθηκε στο γραφείο του, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Κων/νος Πουλάκης. Ο Γεν. Γραμματέας που συνοδευόταν από τον συντονιστή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ κ. Η. Αντωνίου και το μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Κρύο ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη σε γενικές γραμμές για το σχέδιο νόμου Κλεισθένης 1 που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να φέρει προς συζήτηση στη βουλή. Όπως είπε ο κ. Πουλάκης μετά τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη, η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου θα ξεπεράσει προβλήματα του παρελθόντος, ώστε η αυτοδιοίκηση να συμβάλει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και στην άνθηση της δημοκρατίας. Χαρακτήρισε μεγάλη τομή την θέσπιση της απλής αναλογικής που όπως υπογράμμισε οδηγεί τις τοπικές κοινωνίες σε συνέργειες και όχι σε στείρες αντιπαραθέσεις. Τέλος ενημέρωσε τον κ. Τσιάκο ότι εκτός απροόπτου το σχέδιο νόμου θα πάρει τον κοινοβουλευτικό δρόμο στις επόμενες ημέρες και στόχος είναι να έχει ψηφιστεί στην ολομέλεια της βουλής μέχρι 15 Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε στην Καρδίτσα τον κ. Πουλάκη και συζήτησε μαζί του τις επιφυλάξεις και διαφωνίες που διατυπώνονται από την πλευρά των αυτοδιοικητικών παραγόντων για μια σειρά διατάξεις του σχεδίου νόμου. «Είμαστε οι πρώτοι ως αυτοδιοικητικοί που επιθυμούμε να επιλύονται προβλήματα της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο προβληματιζόμαστε σοβαρά για διατάξεις όπως η θέσπιση της απλής αναλογικής, η οποία είναι πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα κυβερνησιμότητας σε Δήμους και Περιφέρειες. Προβληματιζόμαστε για την κατάργηση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη με τη σημερινή του μορφή, προβληματιζόμαστε για τη δυνατότητα που θα έχουν συνδυασμοί με ελάχιστο ποσοστό να καθίστανται ρυθμιστές των εξελίξεων όχι γιατί έχουν πραγματική δύναμη στις τοπικές κοινωνίες, αλλά γιατί ο νομοθέτης τους δίνει αυτό το δικαίωμα» είπε μεταξύ άλλων στον κ. Πουλάκη ο κ. Τσιάκοςαφήνοντας με σαφήνεια να διαφανεί ότι διαφωνεί με αρκετές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Ωστόσο παρά τη δεδομένη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα αφού οι κ. Πουλάκης και Τσιάκος έχουν συνεργαστεί στα πλαίσια λειτουργίας του Περιφερειακού συμβουλίου. Στο τέλος ο αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στον κ. Πουλάκηένα συμβολικό δώρο. Στην συνάντηση από την πλευρά της αντιπεριφέρειας παραβρέθηκαν εκτός από τον κ. Τσιάκο, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Μάττας όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορ. Ψαχούλας.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μπουτίνα για τις Πανελλαδικές
Επόμενο άρθρο Διεθνής Ημέρα Αρχείων η 9η Ιουνίου