Τον Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης επισκέφθηκε ο συνεταιρισμός Στέβιας


Τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιατρίδη επισκέφθηκε ο Συνεταιρισμός Στέβια και τον ενημέρωσε για τη δομή και τις δράσεις του συνεταιρισμού, καθώς αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και δράσης Πανελλαδικά.

Στη συνάντηση παρών ήταν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Διευθυντής της ΑΝΚΑ κ. Μπέλης καθώς και συνεργάτης του βουλευτή Καρδίτσας κ. Τσιάρα ο οποίος φρόντισε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Κουλοσούσας ενημέρωσε αναλυτικά για τη μέχρι δράση του συνεταιρισμού, για τις προοπτικές καλλιέργειας της στέβια στη χώρα μας, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό στον Ειδικό Γραμματέα ότι ο συνεταιρισμούς που είναι νέας γενιάς και μετοχικός έχει ήδη καταθέσει φάκελο στο πρόγραμμα Leader προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή πρότυπης μονάδας μεταποίησης της στέβια και παραγωγής γλυκαντικών ουσιών.

Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός επεσήμανε στον Ειδικό Γραμματέα πως το εγχείρημα που έχει αναλάβει μία ομάδα προοδευτικών και δραστήριων αγροτών στηρίζεται αμέριστα από το Δήμο Μουζακίου, καθώς πρόκειται για μία σοβαρή διερεύνηση των δυνατοτήτων μίας νέας καλλιέργειας πολλά υποσχόμενης που μπορεί, αν γίνουν τα κατάλληλα και προσεκτικά βήματα, να αποτελέσει την απαρχή για την πολυπόθητη αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα στη χώρα μας.

Ο κ. Ιατρίδης έμεινες εντυπωσιασμένος από τη δράση και τις πρωτοβουλίες του συνεταιρισμού και έκανε γνωστό στον πρόεδρο αλλά και το Δήμαρχο Μουζακίου πως θα είναι στο πλευρό τους να στηρίξει την όλη προσπάθεια με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

Προηγούμενο άρθρο Εργασιακή αγωνία για το έκτακτο προσωπικό των ΤΕΙ της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οι καταληψίες μαθητές «έσωσαν» τις κινητοποιήσεις των απεργών εκπαιδευτικών