Ειδήσεις

Τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος επισκέφτηκε η ΝΟΔΕ Καρδίτσας


Την Πέμπτη 13/10 αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Καρδίτσας επισκέφτηκε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ Τιμόθεο και συνομίλησε μαζί του για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

Ο σεβασμιότατος  ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για μία σειρά θεμάτων όπως είναι η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, το κοινωνικό έργο της εκκλησίας ,τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας καθώς και για θέματα  που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Τα  μέλη της ΝΟΔΕ τόνισαν την πολύτιμη βοήθεια της εκκλησίας απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Οι σχέσεις κράτους-εκκλησίας σφυρηλατήθηκαν εδώ και αιώνες και αφορούν τον πιστό λαό και όχι τις επιθυμίες των εκάστοτε κυβερνόντων. Η διδασκαλία των Θρησκευτικών πρέπει να συνεχιστεί και οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν μετά από γόνιμο διάλογο με την εκκλησία.

Η σημερινή κυβέρνηση λόγο ιδεολογικών προκαταλήψεων ανασύρει  το θέμα εκκλησίας- κράτους για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να ικανοποιήσει  το αριστερό κομματικό ακροατήριο της και οδηγεί σε στοχοποίηση   ιεραρχών και κληρικών που εκφράζουν μη αρεστές απόψεις.

 

Για την ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο πρόεδρος Λάμπρος Τσιούκης    

Προηγούμενο άρθρο Εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η βουλευτής κ. Κατσαβριά στην ημερίδα με θέμα τις σχέσεις Ελλάδας – Ιταλίας