Τον Τούρκο Υπ. Εξωτερικών υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντινός Τσιάρας


 

Με μία θερμή χειραψία, ο  Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας υποδέχτηκε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οπόιος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας προσκεκλημένος του Ελληνα ομολόγου του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

 

 

Ο κ. Τσιάρας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εξωτερικών, καλωσόρισε τον κ. Νταβούτογλου, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” λίγο μετά τις 9 το πρωί συνοδευόμενος απο τη σύζυγό του.

 

 

Στο αεροδρόμιο βρισκόταν και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, ο οποίος είχε μία φιλική συνομιλία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών όσο περίμεναν την άφιξη του κ. Νταβούτογλου.

 

Ο κ. Ουράς ρώτησε τον κ. Τσιάρα για το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Εκείνος από την πλευρά του τον ενημέρωσε ότι ήταν η πρώτη του επίσημη επίσκεψη με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ.Τσιάρας εξέφρασε την άποψη ότι η Κωνσταντινούπλη είναι η πόλη που μπορεί να ενώσει τις δυο χώρες, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι οι δυο λαοί έχουν κοινά.

Ο Τούρκος Πρέσβης έδειξε ιδιάιτερο ενδιαφέρον για τις αλλαγές που προωθεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών σχετικά με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

Προηγούμενο άρθρο Λαϊκή και έντεχνη βραδιά στο παυσίλυπο
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Την τροποποίηση του Νόμου που καθορίζει τους βασικούς παράγοντες- κριτήρια για τη σύναψη σύμβασης καταστηματαρχών με εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων»