Τοποθέτηση Δημάρχου στη συνέντευξη τύπου για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»


 Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο, με θέμα την παρουσία αντιπροσωπείας της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στην Καρδίτσα, με τη συμμετοχή της υπεύθυνης της ομάδας F2F των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Όλγα Καϊμάρα, της Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (Ε.Π.Σ.Κ.) κ. Κατερίνας Σταθοπούλου και των μελών της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.Κ. τόνισε τα εξής:

«Σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες απαξιώνονται και το συλλογικό «εμείς» αντικαθιστάται από το προσωπικό «εγώ», η ανάδειξη του εθελοντισμού ως μηχανισμού συλλογικής διεκδίκησης και προσφοράς είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, είναι μια από τις πιο δραστήριες διεθνείς, ανεξάρτητες, ανθρωπιστικές οργανώσεις, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές. Είναι εθελοντές συνάνθρωποί μας που προσφέρουν βοήθεια με κριτήριο την ανάγκη, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, φύλο ή πολιτικούς δεσμούς.

Η ομάδα Face to Face των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) επισκέπτεται για πρώτη φορά την Καρδίτσα από τις 22 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης μας γύρω από το έργο και τη δράση της διεθνούς οργάνωσης που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια παγκόσμιας δράσης. Η πενταμελής ομάδα που έχει επισκεφτεί και άλλες περιφερειακές περιοχές γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, θα βρίσκεται καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Στόχος της επίσκεψης  αυτής είναι τα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας ανταλλάσοντας απόψεις και ζητώντας την υποστήριξή των κατοίκων της που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να προσφέρουν ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της παρουσίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη της Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα της πρώην Τοπικής Ένωσης Δημοτικών Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν βίντεο από την εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας». Ο υποσιτισμός αποτελεί ένα ιατρικό πρόβλημα που απειλεί παγκοσμίως 195 εκ. παιδιά. Κάθε 6 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει από τις επιπτώσεις του, ενώ κάθε χρόνο 5 εκ. παιδιά χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του. Τα βίντεο που θα προβληθούν παρουσιάζουν ιστορίες υποσιτισμού φωτίζοντας τα αίτια της κρίσης του παγκόσμιου αυτού προβλήματος αλλά και στις καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμησή του. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θέλω ξανά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους εσάς που με ανιδιοτέλεια, αποφασιστικότητα, συνέπεια και προθυμία αφιερώνετε τον ελεύθερο σας χρόνο για να στηρίξετε τον συνάνθρωπό σας. Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.»

Προηγούμενο άρθρο Χορήγηση δικαιωμάτων αμπελοκαλλιέργειας από το Εθνικό Αποθεματικό
Επόμενο άρθρο 2η συνάντηση όλων των Καρδιτσιώτικων σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα