Ειδήσεις

Τοποθέτηση Κ. Νούσιου για τη δράση: Γεφυρώνουμε το χάσμα μεταξύ Σχολείου και Πανεπιστημίου


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό των μαθητών με μέριμνα για παροχή σύγχρονης και ολοκληρωμένης παιδείας, χωρίς διακρίσεις και προσκόμματα, για την πρόοδο και την προκοπή της κοινωνίας. Εξάλλου, οι επιτυχίες, οι διακρίσεις τους και η λαμπρή τους σταδιοδρομία έχουν αποδείξει διαχρονικά το υψηλό και συστηματικό επίπεδο δουλειάς και εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Η υλοποίηση δράσης που αφορά τον Ακαδημαϊκό Προσανατολισμό προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές να ενημερωθούν και να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα για τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα και τις σπουδές που τους ενδιαφέρουν.

Καλωσορίζω τους εθελοντές φοιτητές του οργανισμού Unique Minds στην πόλη μας για έναν ανοιχτό –γόνιμο- διάλογο με τους μαθητές, έτσι ώστε οι τελευταίοι να αποκομίζουν τα μέγιστα και με το πέρας των δράσεων να έχουν βρει απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Στηρίζουμε ταυτόχρονα τον Τομέα Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Καρδίτσας που έμπρακτα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου, παρέχοντας ακαδημαϊκό προσανατολισμό σε 430 Καρδιτσιώτες μαθητές/μαθήτριες της 3ης Λυκείου των Γενικών Λυκείων και του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Καρδίτσας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για την πρωτοβουλία, της οποίας έχουμε την τιμή ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας να συνδιοργανώνουμε μαζί με την Ιερά Μητρόπολη και να την υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κλείνοντας, να ευχαριστήσω το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέες κινητοποιήσεις το Γενάρη σχεδιάζουν οι αγρότες
Επόμενο άρθρο Χωρικός Σχεδιασμός για τον Τουρισμό