Τους αξίζει ο έπαινος της κοινωνίας μας


Με ιδιαίτερη ανακούφιση η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε για την επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και ιδιαίτερα του Τμήματος Ασφαλείας για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας της υπερήλικης και ανήμπορης συμπολίτισσάς μας, η οποία υπέστη το βασανιστήριο σοκ της ληστείας και στη συνέχεια, τον αργό και μαρτυρικό θάνατο από την απάνθρωπη φίμωσή της από στυγνούς εγκληματίες.

Η τοπική αστυνομία, παρά την έλλειψη της προβλεπόμενης και απαιτούμενης δυνάμεώς της σε προσωπικό και μέσα, αγωνίζεται σε όλους τους τομείς σαν ένας δυνατός κυματοθραύστης της παντοειδούς παρανομίας και της εγκληματικότητας, διασφαλίζοντας έτσι την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια ασφάλεια, δύο απαραίτητα δεδομένα για την παγίωση του αισθήματος ασφαλείας όλων των πολιτών.

Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας όλοι γενικά οι αστυνομικοί των υπηρεσιών της Α.Δ. Καρδίτσας για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, εργαζόμενοι αρκετές φορές και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους και με κίνδυνο της ζωής τους, προκειμένου να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στον τομέα της καταστολής.

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης έγκριτος και καταξιωμένος ακαδημαϊκός καθηγητής εγκληματολογίας, παρακαλείται να επανεξετάσει την υφιστάμενη στρατηγική ως προς την χωρογραφική κατανομή των Αστυνομικών Δυνάμεων, ιδιαιτέρως δε για τον νομό Καρδίτσας, ο οποίος έχει άμεση ανάγκη ενισχύσεως των επαρχιακών Αστυνομικών Τμημάτων τα οποία πρέπει με τη συνεχή και ζώσα παρουσία τους στον ύπαιθρο χώρο να τονώσουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και να αποθαρρύνουν τις εγκληματικές διαθέσεις των κακοποιών.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Δημήτριος Καλλιαντζής

Προηγούμενο άρθρο H «Αρκούδα και ο Καραγκούνικος γάμος» στο Αγναντερό πρωταγωνιστούν τις Απόκριες
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσας