Ειδήσεις

Το αγαπημένο μου αντικείμενο στο δωμάτιό μου


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και η 3η εβδομάδα (τελευταία του πρωινού ωραρίου) του 2ου  κύκλου, της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της ημέρας ήταν «Το αγαπημένο μου αντικείμενο στο δωμάτιό μου».

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» έκαναν την εμφάνισή τους λούτρινα ζωάκια, μουσικά κουτιά, μπρελόκ, μετάλλια κι άλλα αγαπημένα αντικείμενα των παιδιών.

Διαβάσαμε το πολύ όμορφο βιβλίο του Kobi Yamada «Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;» από τις εκδόσεις Λιβάνη και στη συνέχεια είδαμε κάποιες κατόψεις σπιτιών και δωματίων.

Έτσι  με βάση αυτά που είδαμε, πήραμε ιδέες και κάναμε ένα εργαστήρι χαρτογράφησης, σύμφωνα και με όσα μάθαμε στα σεμινάρια του Future Library, από την καλή μας φίλη Δάφνη Λιαναντωνάκη, όπου το κάθε παιδί, έφτιαξε το χάρτη του δωματίου του, με όλα τα αντικείμενα και τα έπιπλα που έχει μέσα, άλλα έβαλαν μπόλικο χρώμα, άλλα λίγο, ενώ τα αγαπημένα αντικείμενα κάθονταν αναπαυτικά στο σαλόνι που είχαμε φτιάξει την προηγούμενη εβδομάδα!!!

Το παιχνίδι τους, η μπλούζα, η κουβέρτα, το κινητό, η μπασκέτα, το βιβλίο(ευτυχώς) είναι αγαπημένα πράγματα για παιδιά από πέντε ως δεκαπέντε χρονών. Γράφτηκαν ποιηματάκια γλυκά και τρυφερά, θλιμμένα και τρομακτικά, για το αντικείμενο που είναι μαζί στο δωμάτιό τους.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», έγινε προσπάθεια εξοικείωσης των παιδιών με την ποίηση, μέσα από ανθολογίες, αλλά και από την εξερεύνηση του τρόπου γραφής από τα ίδια.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου,  ξεκινούν οι δράσεις της 4ης και τελευταίας εβδομάδας του 2ου κύκλου της καλοκαιρινής εκστρατείας, στις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά»» και συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» με θέμα «Κομμάτια ξύλου»!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών της τελευταίας εβδομάδας, λόγω της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, θα γίνονται 5:30 – 6:30  το απόγευμα.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η συναυλία της Κατερίνας Τσιρίδου
Επόμενο άρθρο Επιχειρήσεις των Σοφάδων επισκέφτηκε ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος