Ειδήσεις

Το Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18/5/2016 με την οργάνωση μιας σειράς δράσεων στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και στο χώρο της μόνιμης έκθεσής του.

Για το εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία» με το  σκεπτικό ότι τα Μουσεία «Θα πρέπει παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και το ΑΜΚ θα συμμετάσχουν στον εορτασμό με την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και με θεματικές περιηγήσεις στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Συγκεκριμένα μαθητές  των 8ου και 10ου δημοτικών σχολείων της Καρδίτσας θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.” Μέσα από ένα διαδραστικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι, οι μαθητές θα ανακαλύψουν επιλεγμένα αντικείμενα από το Μουσείο, θα τα συνδέσουν με την τοπική ιστορία και το πολιτιστικό τοπίο της περιοχής αναπτύσσοντας την κριτική σκέψη, την παρατηρητικότητα και τη συνεργασία. Παράλληλα οι αρχαιολόγοι – εμψυχωτές του προγράμματος θα κατευθύνουν την περιήγηση στο μουσείο σε θέματα σχετικά με τον κύριο τίτλο του εορτασμού της ημέρας, που αφορά την σύνδεση των εκθεμάτων του Μουσείου με το άμεσο πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής και ειδικότερα με την τοπική ιστορία και τον τρόπο που αυτή μπορεί να ανιχνευτεί στο χώρο.

Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους δίνοντας την ευκαιρία για επίσκεψη τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο ” Ταξιδεύοντας στην ανατολική Μεσόγειο μέσα από το ψηφιακό αρχείο Ελληνικού Πολιτισμού του Θ. Κορρέ (Α.Π.Θ.).” η οποία ξεκίνησε στις 17/3 και θα παρουσιάζεται μέχρι και την ημέρα εκείνη (18/5) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

 

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας (τηλ. 24410-61564, efakar@culture.gr, hhttp:\\ldepka.culture.gr )

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας (τηλ. 24410-25219, amk@culture.gr, fb/AρχαιολογικόΜουσείοΚαρδίτσας)

 

Προηγούμενο άρθρο Σ. Βασιλάκος : Τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής
Επόμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα