Το ΓΕΛ Προαστίου στην έκτη συνάντηση σχολείων του προγράμματος Comenius


Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, το Γενικό Λύκειο Προαστίου, στο πλαίσιο «Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης Comenius, προγράμματος Δια βίου Μάθησης» με τίτλο: “NATURAL BEAUTIES OF EUROPEAN COUNTRIES”, υποδέχτηκε πολυμελείς αντιπροσωπείες καθηγητών και μαθητών από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Τουρκία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία και Ιταλία).

Οι αντιπροσωπείες έγιναν δεκτές στο χώρο του σχολείου από το Διευθυντή στης σχολικής μονάδας κ. Αλέξανδρο Γκίκα, την υπεύθυνη του προγράμματος καθηγήτρια κα Αθανασία Κρικώνη και από τα υπόλοιπα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας, καθηγητές και μαθητές.

Στην τελετή υποδοχής, σε χώρο του σχολείου, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θ. Καρανίκας και η Σχολική Σύμβουλος κα Μαριάνθη Μπατσίλα, υπεύθυνη Παιδαγωγικής καθοδήγησης του σχολείου, οι οποίοι, μαζί με το Διευθυντή του Σχολείου προσφώνησαν και καλωσόρισαν τους επισκέπτες, καθηγητές και μαθητές στη χώρα μας και στο σχολείο μας.

Μετά την εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, στα Εργαστήρια Πληροφορικής, Φυσικών Επιστημών, στις αίθουσες του σχολείου και στα γραφεία του Διευθυντή και των καθηγητών.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε ελαφρύ γεύμα στον αύλειο χώρο του σχολείου, κάτω από το λαμπερό ήλιο, όπου γονείς και μαθητές πρόσφεραν τοπικά εδέσματα στους εκλεκτούς επισκέπτες, οι οποίοι τα τίμησαν, εκφράζοντας την ευαρέσκειά τους.

Ο καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία  να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες, που είχαν σκοπό να νιώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, καθηγητές και μαθητές, ως μέλη μιας ομάδας.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας συνεχίστηκε στην έδρα του Δήμου στον Παλαμά, όπου στο Πολιτιστικό Κέντρο υποδέχτηκε τις εθνικές αντιπροσωπείες ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Κωνσταντίνος Πατσιαλής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απόστολος Τσερέπης, ο πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π κ Χρήστος Βαϊόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τατσιός-Πέτρου Θωμάς  και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Π. κ. Κωνσταντίνος Τζέλης. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, για να τιμήσει τους επισκέπτες, παρέθεσε γεύμα σε κέντρο της περιοχής, στο οποίο παρακάθησε και ο ίδιος, με τους προαναφερόμενους δημοτικούς άρχοντες.

Η ημέρα έκλεισε με περιήγηση στην πόλη της Καρδίτσας (Παυσίλυπο, Παλιά Αγορά), στην οποία συμμετείχε η καθηγήτρια του Σχολείου  και μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας Comenius κα Νίκη Καρακώστα.

Οι επισκέπτες θα παραμείνουν στο Προάστιο και την Καρδίτσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας προγραμματίστηκαν επισκέψεις στη Λίμνη Πλαστήρα και στο ομώνυμο Φράγμα, στη Σκιάθο, στην Καλαμπάκα, Μετέωρα και Τρίκαλα.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τη ρύθμιση αυθαιρέτων από το ΤΕΕ
Επόμενο άρθρο Σημαντικοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι στο 30ο Μαθηματικό Συνέδριο στην Καρδίτσα