Το Επιμελητήριο Καρδίτσας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ


Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας η οποία πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αχαΐας  στις 24 και 25Απριλίουσυμμετείχαν  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κος Ηλίας Παυσ. Αντωνίου καιο εκπρόσωπος στην ΚΕΕ και μέλος τους του ΔΣ του Επιμελητηρίου κος Αθανάσιος Γκούρλας.Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης  σύσσωμος ο Επιμελητηριακός κόσμος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία και η οποία, βέβαια, προϋποθέτει την επίτευξη μιας έντιμης κι επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης της ΚΕΕ συζητήθηκε διεξοδικά και το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ενδυνάμωσή του και την αναβάθμισή του, τόσο σε ότι αφορά το συμβουλευτικό του ρόλο προς την Πολιτεία, όσο και την προσφορά υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις – μέλη των 59 Επιμελητηρίων όλης της χώρας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για άλλα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την αγορά, όπως η βελτίωση του νόμου για τον υγιή ανταγωνισμό, η πάταξη του παραεμπορίου και βεβαίως, το πρόβλημα της ρευστότητας και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει για την επίλυσή του το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Την κυβέρνηση στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην Πάτρα εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υλοποιήσει πολιτικές Ανάπτυξης και όχι λιτότητας, με στόχο την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Υποστήριξε, δε, ότι οι πολιτικές νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόζονται γενικότερα στην Ευρώπη έχουν αποτύχει γιατί στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των ολίγων και υπονομεύουν τη μεσαία τάξη και το κοινωνικό κράτος. «Η δική μας πολιτική είναι ριζικά αντίθετη στις πολιτικές αυτές που θέλουν την υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου και των υπηρεσιών στα χέρια του 1%» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Ο υπουργός τόνισε ότι τα Επιμελητήρια βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης και μάλιστα εξήγγειλε ότι η ΚΕΕ θα ενταχθεί στους κοινωνικούς εταίρους, ιδιαίτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και γενικότερα με την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας που ταλανίζει τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κος Αντωνίου είχε στο περιθώριο των εργασιών της ΓΣ,συναντήσεις  με τον Αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, με το  Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Αντώνη Παπαδεράκη και τονΔιοικητή του ΟΑΕΕ  κο Αναστάσιο Πετρόπουλο τον οποίο προσκάλεσε να επισκεφτεί άμεσα στο Επιμελητήριο Καρδίτσας ως κεντρικός ομιλητής σε σχετική ημερίδα που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας για την παιδεία
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάπνισμα; Όχι Εμείς!»