Το ΚΑΠΗ Καρδίτσας στα κούλουμα στη Γελάνθη


Το ΚΑΠΗ Καρδίτσας κι αυτή τη φορά πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις της Καθαρής Δευτέρας στα κούλουμα στο χωριό Γελάνθη του Δήμου Μουζακίου. Ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα της Διοίκησης του ΚΑΠΗ στο Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό Γεώργιο και όλα έγιναν, όπως το περιμέναμε.

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τους τοπικούς φορείς του χωριού και τους ενημέρωσε για τις προθέσεις μας να γιορτάσουμε μαζί τα κούλουμα. Οι τοπικοί φορείς χωρίς άλλη σκέψη αποδέχθηκαν και φρόντισαν να ικανοποιήσουν το αίτημά μας.

Έτσι λοιπόν εκατό περίπου μέλη του ΚΑΠΗ με τουριστικά πούλμαν, αφού επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Μαυρομμάτι, βρεθήκαμε στη συνέχεια στη Γελάνθη. Εκεί μας υποδέχθηκαν οι τοπικοί φορείς μαζί με τους κατοίκους του χωριού και δεν άργησε να γίνουμε ένα μαζί τους και να πάρουμε μέρος στις εκδηλώσεις. Όλοι μαζί από το ίδιο καζάνι απολαύσαμε την ζεστή πεντανόστιμη παραδοσιακή φασολάδα που με φροντίδα και μεράκι παρασκεύασαν  εκλεκτοί μάγειροι. Όλα ήταν άφθονα παραδοσιακά εδέσματα, όπως το απαιτούσε η μέρα: λαγάνες, χαλβάς, ελιές, τουρσί και άφθονο κρασί συμπλήρωναν το μενού της ημέρας. Όλα αυτά βέβαια υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Το απόγευμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής με διάχυτη την ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων. Αξίζει στο σημείο αυτό και θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσουμε και δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όσους και με τον ρόλο του ο καθένας χωριστά συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. Να ευχαριστήσουμε τον εκλεκτό Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό Γεώργιο, τους τοπικούς φορείς του χωριού Γελάνθη τους κ.κ. Τσιούμα Χρήστο του Κων/νου, Πρόεδρο του χωριού, Καλαμπόκα Ευάγγελο του Θεοφάνη, πρώην Γραμματέα, Καλαμπόκα Ευάγγελο του Λάμπρου, Χαντούμη Ευθύμιο του Χρήστου, Τσούμα Κων/νο του Χρήστου και βέβαια τους Αρχιμαγείρους, Αιδεσιμότατο πατέρα Τσιαντάκη Κων/νο και Κωστούλα Παντελή του Σωκράτη. Τέλος ευχαριστούμε τις νέες και νέους του χωριού που μας αγκάλιασαν και χόρεψαν μαζί μας παραδοσιακούς χoρούς.

Προηγούμενο άρθρο Όλοι στην πικετοφορία της ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας στο ΚΑΠΗ Καρδίτσας