Το ΚΚΕ Καρδίτσας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία


Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις από όπου κι αν προέρχονται στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία και καλούμε τους Καρδιτσιώτες/σσες να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να μην υπάρχει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ στην Ουκρανία, καμία συμμετοχή σ’ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι ανταγωνισμών με τη Ρωσία.

Καταγγέλλει τις τρομοκρατικές διώξεις και απειλές σε βάρος του ουκρανικού λαού, των μειονοτήτων, των κομμουνιστών της Ουκρανίας, που φτάνουν μέχρι σε σημείο ανοιχτών πολιτικών διώξεων και προσπάθειας απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας και του «Κόμματος των Περιοχών».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές και το λαό της Ουκρανίας και καλούμε τον λαό της Καρδίτσας να σταθεί απέναντι σε κάθε απόπειρα απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών, περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και διαστρέβλωσης της Ιστορίας για την πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό.

Τονίζουμε ότι:

  • Η αλλαγή κυβέρνησης στην Ουκρανία δε συνιστά ούτε «ανατροπή», ούτε σηματοδοτεί κάποια αλλαγή πολιτικής υπέρ του ουκρανικού λαού.

  • Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά ότι οι ναζιστικές οργανώσεις, όπως η ελληνική Χρυσή Αυγή, λειτουργούν ως όργανα του συστήματος, του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών κέντρων, σε βάρος των λαών. Ψευδεπίγραφος ο «αντιφασισμός» και ο «αντιρατσισμός» της ΕΕ, τη στιγμή που η ίδια παρέχει κάλυψη σε αυτές τις οργανώσεις.

  • Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο αντιδραστικός ρόλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Ουκρανίας, στηρίζοντας ακόμη και ναζιστικά κόμματα, προκειμένου να υπηρετηθούν οι γεωπολιτικοί τους σχεδιασμοί.

Ο ουκρανικός λαός να οργανώσει τη δική του ανεξάρτητη πάλη ενάντια στην αστική τάξη της χώρας του και τις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση!

Καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι – χέρι και ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για τους εμπόρους της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κατασκευάζεται η γέφυρα Προδρόμου στον ποταμό Καλέντζη