Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μουσείο Ακρόπολης


Μια συγκλονιστική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 45 περίπου μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας που βρέθηκαν την προηγούμεη Κυριακή 18 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η διάσημη παιδική – νεανική χορωδία Rosarte μαζί με το σύνολο εγχόρδων Intrarti υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Χαλιάσα και της μαέστρου Ρόζης Μαστροσάββα προσέφεραν ένα φαντασμαγορικό μουσικο-θεατρικο, αλλά και χορευτικό υπερθέαμα στους 1900 περίπου ακροατές που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Τα 180 μέλη της χορωδίας ερμήνευσαν εκπληκτικά το πρόγραμμα που περιλάμβανε διάσημα χορωδιακά από όπερες των G.Bizet και G. Verdi, αποσπάσματα από πασίγνωστα μιούζικαλς, όπως το Mamma Mia, Ο βασιλιάς των λιονταριών, Η μελωδία της ευτυχίας, κ.α., αλλά και χορωδιακά αποσπάσματα από μουσικά παραμύθια.
Η εκπαιδευτική εκδρομή του Μουσικού Σχολείου στη συνέχεια περιλάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου μαθητές και μαθήτριες με τη συνοδεία φιλολόγων καθηγητριών ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και θαύμασαν τους θησαυρούς που εκτίθενται εκεί.
Την αποστολή του Μουσικού Σχολείου συνόδευαν η υποδιευθύντρια κ. Ζωή Αθανασίου και ομάδα καθηγητριών, ενώ τις προσεχείς εβδομάδες έχουν προγραμματιστεί και άλλες επισκέψεις σε άλλες πόλεις στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Αυτές τις μέρες το Μουσικό Σχολείο προετοιμάζεται για την πρώτη ετήσια μαθητική συναυλία του σχ. Έτους 2011-2012, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα στο Διοικητήριο του Σχολείου. Πρόκειται για μια ιδανική ευκαιρία για τους μικρούς μουσικόφιλους της πόλης μας να παρακολουθήσουν συμμαθητές τους να συμμετέχουν σε ένα μουσικό πρόγραμμα, όπου θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων, το νεοσυσταθέν κιθαριστικό σύνολο, σύνολα πνευστών, σύνολα εγχόρδων, πιανιστικά σύνολα και σύνολα μουσικής δωματίου.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις  για τις εγγραφές των μαθητών της Α Γυμνασίου στο Μουσικό σχολείο θα γίνονται μέχρι τέλη Μαϊου .

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι νέες παραγγελίες πατάτας
Επόμενο άρθρο Δωρεά του Βασίλη Μαγόπουλου στο Δημοτικό Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου»