Το νέο βιβλίο του Ντ. Ρόβλια: Τα Δημόσια Έργα στην κρίση των Δικαστηρίων


  Δεύτερος τόμος νομολογίας από τις  εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα το νέο νομικό βιβλίο του Ντίνου Ρόβλια με τίτλο «Τα Δημόσια Έργα στην κρίση των Δικαστηρίων – Δεύτερος τόμος νομολογίας».

Πρόκειται για μια αυστηρή επιλογή 100 σημαντικών δικαστικών αποφάσεων της περιόδου, 2003 – 2009 του τομέα των δημοσίων έργων. Το βιβλίο περιέχει τις σημαντικές εξελίξεις της νομολογίας σε θέματα ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων έργων, όπως αυτές αποτυπώνονται σε αποφάσεις των ευρωπαϊκών και των ελληνικών δικαστηρίων (Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειος Πάγος, Ελεγκτικό Συνέδριο, Διοικητικά Εφετεία, Πενταμελή Εφετεία, Μονομελή Πρωτοδικεία).

Κάθε θέμα αποτυπώνεται στο πλήρες κείμενο της δικαστικής απόφασης, στην περίληψή της και στο αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο του βιβλίου, που παραπέμπει στις αποφάσεις και διευκολύνει ιδιαίτερα τον αναγνώστη.

Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου του, «Επελέγησαν αποφάσεις που επιλύουν κρίσιμα νομικά θέματα και υπαρκτά προβλήματα, τα οποία ανακύπτουν κατά τις διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων έργων, θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις αναθέτουσες αρχές, τους διαγωνιζόμενους, τις υπηρεσίες επίβλεψης, τους αντισυμβαλλόμενους και βεβαίως τα δικαστήρια. Κατά κανόνα επελέγη μια απόφαση ανά θέμα, εκτός ειδικών περιπτώσεων, που σημειώνονται ιδιαίτερα. Της κάθε απόφασης προτάσσεται περίληψη. Δεν επελέγησαν για τον δεύτερο τόμο αποφάσεις που επαναλαμβάνουν νομολογία, η οποία έχει περιληφθεί στον πρώτο τόμο».

Ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του στη μνήμη του αδελφού της μητέρας του, ιατρού, Χρήστου Αρ. Λύκα. Ειδικότερα, στον πρόλογο του βιβλίου, ο συγγραφέας αναφέρει σχετικά: Το βιβλίο αυτό το αφιερώνω στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου, αδελφού της μητέρας μου, Χρήστου Αρ. Λύκα. Το αφιερώνω με αγάπη και σεβασμό προς έναν άνθρωπο που αποτελούσε για μένα πρότυπο συμπεριφοράς και παρουσίας, προς ένα συγγενή και φίλο που απέπνεε ισορροπία και ηρεμία, γαλήνη και ψυχραιμία, σοβαρότητα, αισιοδοξία και δύναμη, δύναμη ψυχής και σώματος, πνεύματος και διάθεσης, ζωής και ιατρικής επιστήμης.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του κ. Σιούφα με το δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Μ. Θεοχάρη για τη δραματική ύφεση στο ν. Καρδίτσας