Ειδήσεις

Το Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους αγρότες


Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή του εκφράζει ” την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών που βρίσκονται στο δρόμο όλες αυτές τις ημέρες για να αποκρούσουν τα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνονται εναντίον τους και απειλούν την ίδια την επιβίωσή τους.

Οι αντιδραστικές αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων από τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες, ενισχύει την άρνηση παροχής οποιονδήποτε διευκολύνσεων και μέτρων προστασίας της αγροτικής παραγωγής και  οδηγεί, ιδιαίτερα τα μικρομεσαία αγροτικά στρώματα, σε αδυναμία επιβίωσης και στην εγκατάλειψη της γης.

Η Ε.Γ. καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική δίωξη δέκα αγροτών της Θεσσαλίας με την πρωτοφανή κατηγορία της υποκίνησης των αγροτικών μπλόκων τη Δεύτερα 28/1 και καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων όχι μόνο των αγροτών αλλά και όλων των εργαζόμενων της χώρας.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τα αιτήματά τους, με κριτήρια τη δυνατότητα αφενός να ζήσουν με αξιοπρέπεια και αφετέρου την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με φθηνά ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή.

Καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και να πάρει όλα τα μέτρα, που είναι αναγκαία, για την αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα της παραγωγής, που είναι από τους πιο βασικούς τομείς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη. Να απαλλαγούν οριστικά οι διωκόμενοι.
Νίκη στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

 

Προηγούμενο άρθρο Χειμερινές επεμβάσεις σε μηλιές και αχλαδιές
Επόμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο: Καμία ημέρα χωρίς εφημερία η Παιδιατρική Κλινική Καρδίτσας